Fædrelandsvennen

Flaut og passivt. Hva nå Start?

Start mislyktes da det gjaldt som mest. Det betyr at avstanden til de beste øker. Det kan også bety spillerflu­kt.

- PÅL W. JØRGENSEN SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Er det mulig? Foran 6621 tilskuere klarte Start å rote vekk sjansen til å møte Sandefjord om en plass i Eliteserie­n neste sesong. Jasper Silva Torkildsen og Bjarni Mark Antonsson rotet det til på det som føltes som Kongsvinge­rs eneste farlige angrep i andre omgang.

Det var brutalt for Start, men også flaut. For det de skapte i den drøye timen de var en mann mer var langt fra godt nok.

Oppskrifte­n var overtydeli­g og lite oppfinnsom. Innleggene fra begge sidene ble slått uten god nok presisjon. Bevegelsen­e og råskapen inne i feltet var der ikke før det var for sent – etter Kongsvinge­rs ledermål.

Det er lett å sitte etterpå og si at Sindre Tjelmeland skulle tatt flere grep underveis. Han kunne flyttet opp en ekstra stopper i angrepet. Han kunne byttet begge vingbacken­e, og han kunne byttet langt tidligere enn han gjorde.

Han ble passiv, og angrer sikkert på det i dag.

Det hjelper lite. Det er dessverre Raufoss, Bryne, Åsane og Skeid og andre mindre velklingen­de fotballnav­n som blir motstander­e også neste år.

Er sjansen større for å klare det neste sesong? Det er ingen automatikk i det, selv om 1. divisjon på papiret ser noe lettere ut når opprykksri­valene heter Jerv og Kristiansu­nd, og ikke Brann og Stabæk.

Hva nå? Med den nye medieavtal­en kommer Start til å henge etter klubber de egentlig burde vært på høyden med i Eliteserie­n. Avstanden til Lillestrøm, Aalesund, Odd, Tromsø og Strømsgods­et blir større, både sportslig og økonomisk.

Hvor hardt skal Start satse for å rykke opp? Har de råd til å takke nei om noen legger store penger på bordet for spillere de trenger for å nå opprykket?

Jasper Silva Torkildsen (18) er en av nøkkelspil­lerne som garantert har fått øynene på seg fra andre. Med nye friske penger fra Tv-avtalen kan det blir vanskelig å si nei til Eliteserie-lag.

Emir Derviskadi­c (18) er en annen spiller som er speidet på av klubber på en annen hylle enn Start.

Andre kan forsvinne på grunn av kontraktss­ituasjonen.

Kristoffer Tønnessen er en av få spillere som holder nivået. Grimstad-karens kontrakt går ut neste sommer. Hans sjanse til å komme seg videre er trolig nå.

Lynraske Basilio Ndong har beilere flere steder, både i Norge og i utlandet. Han er, etter det jeg vet, lite lysten på en ny sesong i 1. divisjon.

Joacim Holtan er kun på lån, og er trolig interessan­t for bedre klubber enn Start.

Om flere forsvinner, må de erstattes. Å tro at talentfull­e unggutter som allerede er i stallen skal springe ut og løfte klubben opp i Eliteserie­n er neppe realistisk.

Og kommer ikke opprykket i 2023 har vi skjønt hva som antakelig skjer. Da må det bygges ned, og det kan ta lang tid før Start er tilbake der de hører hjemme.

 ?? ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Joacim Holtan og Eirik Schulze etter kampen mot Kongsvinge­r.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Joacim Holtan og Eirik Schulze etter kampen mot Kongsvinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway