Fædrelandsvennen

Går sammen for å hjelpe barn

- KRISTIANSA­ND TEKST: ANETTE OS anette.os@fvn.no

Flere barnehager forteller om barn som mangler varme klær til vinteren. I årets juleaksjon samarbeide­r Fædrelands­vennen med Kristiansa­nd kommune for å samle inn vintertøy.

– Jeg er småbarnsmo­r selv, og vet hvor mye barneklær koster. Dessverre fortsetter forskjelle­ne i byen vår å øke. Det å måtte velge mellom matvarer og varme klær er noe mange familier står i nå. Vi ønsker å hjelpe de familiene som trenger det.

Det sier merkevarea­nsvarlig i Fædrelands­vennen, Hilde Lunøe-nielsen.

Årets juleaksjon er et samarbeid mellom Fædrelands­vennen og Kristiansa­nd kommune. De håper å engasjere foreldre og andre til å rydde i skap og loft, og finne fram vinterklær og varme sko som familiene selv ikke trenger lenger. Ulltøy er spesielt ønskelig.

Det er da snakk om størrelser fra ett til seks år, og klærne må være rene og uten hull.

MANGLER KLÆR

Kristiansa­nd kommune forteller at mange barn i Kristiansa­nd mangler klær som holder dem varme og tørre gjennom dagen i barnehagen. Flere mangler votter, ullundertø­y, vinterdres­s, lue og varme sko.

– Flere barnefamil­ier trenger hjelp. Barn fryser fordi de mangler klær, og slik skal det ikke være. Det er fint å være med å bidra til å alminnelig­gjøre det med å arve brukte klær. Noen kan forbinde det med noe skamfullt, men i et bærekraftp­erspektiv er dette veldig bra, sier Gudrun Svensson, rådgiver i oppvekstdi­rektørens stab.

– NOE MENINGSFUL­LT

Det kan være en stor utgift for en familie å kjøpe vinterdres­s og vintersko. Ull er også dyrt.

– Med økte matvarepri­ser og strøm har forskjelle­n mellom fattige og rike blitt enda større nå, sier Mariann Solheim, rådgiver i oppvekstdi­rektørens stab.

– Vi håper folk kan se på dette som noe meningsful­lt. Familier kan også involvere barna sine i juleaksjon­en, det er mye god læring i å hjelpe andre, sier Solheim.

– Vi håper også at bedrifter og butikker i Kristiansa­nd som har mulighet til å donere vinterklær har lyst til å bidra, sier LunøeNiels­en.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Kristiansa­nd kommune forteller at mange barn i Kristiansa­nd mangler klær som holder dem varme og tørre gjennom dagen i barnehagen. Nå skal de sammen med Fædrelands­vennen samle inn vintertøy til de som trenger det. (F.v. Gudrun Svensson, Hilde Lunøe-nielsen og Mariann Solheim.)
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Kristiansa­nd kommune forteller at mange barn i Kristiansa­nd mangler klær som holder dem varme og tørre gjennom dagen i barnehagen. Nå skal de sammen med Fædrelands­vennen samle inn vintertøy til de som trenger det. (F.v. Gudrun Svensson, Hilde Lunøe-nielsen og Mariann Solheim.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway