Fædrelandsvennen

Har fått tilbake frastjålet utstyr

- KRISTIANSA­ND TORMOD FLEM VEGGE

Politiet har klart å oppspore instrument­er og utstyr som ble stjålet fra et øvingsloka­le på Odderøya.

– Vi har fått nesten alt utstyret vårt tilbake igjen, forteller musiker Anders Hardeland.

– Vi mangler bare noen småting, sier han.

Lørdag 12. november møtte Fædrelands­vennen Anders Hardeland og Hans Uhre. De to spiller henholdsvi­s i bandene Lovlydia & the Cast of Ludo og Spirit Commando.

Musikerne var fortvilet. Tyver hadde brutt seg inn i øvingsloka­let deres på Odderøya i Kristiansa­nd.

Ifølge musikerne var verdier for rundt 300.000 kroner stjålet. Gitarer, basser, forsterker­e og diverse lydutstyr var borte.

Utstyret benyttes av tre faste band, som har tilhold i det kommunalei­de lokalet.

FIKK TILBAKE UTSTYR

Musikerne hadde liten tro på at det stjålne utstyret ville dukke opp igjen.

Politiet har imidlertid klart å oppspore stjålne instrument­er og annet musikkutst­yr. Onsdag overlevert­e politiet store deler av utstyret til musikerne.

– For et par timer siden tok politiet kontakt og fortalte at de hadde funnet masse utstyr. Politiet fraktet utstyret til øvingsloka­let, forteller Hardeland onsdag kveld.

– INGENTING GLEDER OSS MER

Ifølge ham skal minst én person være tatt for tyveriet. Gjennom blant annet avhør skal det ha kommet innrømmels­er som skal ha bidratt til at det meste av det stjålne utstyret kom til rette.

– Vi trodde at utstyret var «long gone». Nå er vi kjempeglad­e. Vi er imponerte over politiet, sier Hardeland, som opplyser at den ene tyven skal ha framstått som en angrende synder.

– Vi er ikke sure på noen, så lenge vi har fått tilbake utstyret vårt, understrek­er musikeren.

Eyvind Formo, operasjons­leder ved Agder politidist­rikt, bekrefter at personer er siktet i saken.

– Det er gjennomfør­t etterforsk­ning, blant annet på dagtid og kveldstid onsdag, og politiet har sørget for at store deler av det stjålne godset er kommet til rette, forteller han.

– Ingenting gleder oss mer enn at vi kan hjelpe publikum. Vi er glade for at bandene har fått utstyret sitt tilbake, sier Formo.

 ?? FOTO: MARGRETHE SAGA ?? Anders Hardeland (til venstre) og Hans Uhre var to av flere musikere som ble frastjålet større verdier da tyver brøt seg inn i øvingsloka­let deres på Odderøya. Bildet ble tatt lørdag.
FOTO: MARGRETHE SAGA Anders Hardeland (til venstre) og Hans Uhre var to av flere musikere som ble frastjålet større verdier da tyver brøt seg inn i øvingsloka­let deres på Odderøya. Bildet ble tatt lørdag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Deler av musikkutst­yret som ble stjålet og som nå er kommet til rette.
FOTO: PRIVAT Deler av musikkutst­yret som ble stjålet og som nå er kommet til rette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway