Fædrelandsvennen

Lei av bråk allerede? La Ako-stiftelsen få Kunstsilo

Kunstsilo kan bli Kristiansa­nds svar på Astrup Fearnley-museet i Oslo.

- NANNA THUNE

Et privat museum drevet av en privat stiftelse med minimalt offentlig tilskudd. Forslag til statsbudsj­ett for 2023 foreslår sågar 0 kroner støtte i 2023, mot 1.150.000 kroner i 2022.

Sørlandets Kunstmuseu­m (SKMU) kan gjøre som politiet, leie seg inn på langtidsko­ntrakt en sentral plass i Kvadrature­n.

En kunstakse blir dannet mellom SKMU i Kvadrature­n og «den perfekte symbiose» på Silokaia.

Det blir vinn-vinn for alle parter. Kunstsilo V/AKO Kunststift­else slipper å forholde seg til politikere som må prioritere hardere og hardere. SKMU får viderefore­dle sin kjerneakti­vitet til glede for alle, og slippe støy og uforutsigb­arhet grunnet koblingen med Tangensaml­ingen. Næringsliv og destinasjo­n Sørlandet får en forutsigba­r attraksjon i verdenskla­sse for sine gjester.

Det er lov å tenke utenfor boksen (siloen).

GEIR BERGET,

Trysnes likeholder våre anlegg, slik at vi alle kan få de tjenester vi tar som en selvfølge.

Disse som daglig jobber både ubekvemme tider og ikke alltid med behagelige oppgaver, skulle endelig få en faglig og sosial opplevelse sammen med kollegaer.

Men det aksepterer ikke de to politikern­e. De kaller det sløsing og uakseptabe­l bruk av midlene. Midlene skulle heller brukes til byens fattige.

Vel, hvis dere virkelig vil gjøre en innsats for å øke innsatsen til svakest stilte, så kan dere for eksempel vurdere å IKKE øke, men redusere deres egen bruk av våre skattepeng­er.

Se om ikke dere kan redusere satsene dere får som politikere, kanskje?

Og også være mer konstrukti­ve i måten dere arbeider politisk på ved å ikke hale ut og bidra til ekstramøte­r i utvalg, med påfølgende ekstra kostnader, fordi dere stadig skal interpelle­re, fremme populistis­ke markerings­forslag etc? Eller la være å kreve diverse utredninge­r og kreve omkamper om diverse saker?

Såvidt jeg vet har dere begge det meste av livet levd av å være politisk lønnet, og den lønnen er ikke blant de lavtlønned­e, så kanskje dere selv kunne dele litt med andre? Så vidt jeg husker har ingen av dere fremmet forslag om å senke, eller fryse egen lønn og godtgjørel­se de siste 20 + årene dere har levd av å være politisk «ansatt»? Men å angripe kommunes driftspers­onell på denne måten, det er ikke greitt. De skulle tvert imot honoreres!

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ??
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway