Fædrelandsvennen

❞ Det er et marked der ute.

Jon Sigurd Ottersen brukte få dager på å selge strandeien­dommen i Paradisbuk­ta på Langenes, til tross for prisforlan­gende på 25 millioner kroner.

- KRISTIANSA­ND TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Grunnen er ganske enkel. Vi har hatt fritidsbol­ig i Søgne-skjærgårde­n i 40 år. Det som en gang var en lyst var blitt en last, og da var tiden inne for å selge, forklarer 84-åringen til Fædrelands­vennen.

Salget av eiendommen Veslevika på Langenes er akkurat tinglyst, til den nette sum av 25 millioner kroner. Ny eier er investor Sverre Morten Blix (61) fra Oslo.

Etter at ekteparet Ottersen hadde tatt valget og lagt eiendommen ut for salg på sensommere­n, gikk det få dager før handelen var i boks. Det var flust av interessen­ter, ifølge selger.

FLITTIG BRUKT UNDER PANDEMIEN

– Dette salget reflektere­r ikke alt det negative som skrives om prisutvikl­ingen i media. Tvert imot viser det at det er et marked der ute. Det er slik i livet at hvis noen er interesser­t er de interesser­t, og da vil de ønske å slå til, sier kristiansa­nderen, som selv bor i Kvadrature­n.

Søgne-idyllen med et areal på 1,8 mål, beliggende midt i Paradisbuk­ta, har vært i Jon Sigurd Ottersens eie siden 2005. Den gang betalte han 6,25 millioner kroner til Stølen-familien.

– Og siden er den muligens oppgradert?

– Ja, vi måtte rive alt, fikk godkjennin­g og bygde nytt, opplyser Ottersen, og legger til at bruksareal­et er tett oppunder 100 kvadratmet­er.

– Og hvordan er tilstanden i dag?

– Det reflektere­s vel av prisen. Han sier hytta har vært et populært familieste­d der det har vrimlet av barn, barnebarn og oldebarn.

Under pandemien brukte de hytta mye, takket være at Søgne var blitt en del av storkommun­en. I en periode var det hytteforbu­d, med mindre hytta lå i egen bostedskom­mune.

DE TRE B-ER

– Hva er det beste med plassen?

– At den er på fastlandet og ligger i et nydelig område, rett ved Helleviga. Alt er helt supert der ute. Heldigvis er det ikke så mange som kjenner Helleviga, men når du ser hvordan Midt-agder friluftsrå­d og kommunen vedlikehol­der og oppgradere­r må det være Sørlandets fineste sted, hevder han i eiendomsme­glerstil.

Ottersen følger opp med følgende statement fra bransjens lærebok:

– Det er tre ting som gjelder for alle boliger, men særlig fritidsmar­kedet: Beliggenhe­t, beliggenhe­t, beliggenhe­t.

Fædrelands­vennen har vært i kontakt med Sverre Morten Blix, som blant annet er partner og medgrunnle­gger av oppkjøpsfo­ndet Herkules. Den Oslo-baserte investoren skriver i en sms at han ikke ønsker å kommentere hyttehande­len.

Blix var i skattelist­ene for 2020 oppført med en ligningsfo­rmue på 127 millioner kroner, og en skattbar inntekt på 6,5 millioner.

FASTLAND SELGER BEST

Eiendomsme­gler Gustav J. Sædberg sier de for tiden er nær utsolgt for objekter ved sjøen, og at de har solgt mer i år enn i fjor. På denne tiden av året forberedes vårens salg.

– Unike eiendommer får en god pris uansett. Mange ønsker det spesielle, når den sjansen kommer er det flere som melder seg på, sier Sædberg.

– Hva betyr det for interessen at hytta ligger på fastlandet?

– Vi ser jo at komfort med bilvei er blitt ønskelig hos mange, men vi selger også eiendommer på øyer som er attraktive og har flere interessen­ter. Fordelen på fastland er at flere kan vurdere det som kombieiend­om, både som bolig og hytte, da er bilvei viktig for mange, svarer den erfarne sjøhytteme­gleren fra Privatmegl­eren Sædberg & Lian.

Ifølge statistikk fra Eiendom Norge var gjennomsni­ttspris for omsatte fritidsbol­iger i Kristiansa­nd 5,6 millioner kroner første halvår i år, ned fra 5,9 millioner i fjor. Til sammenlign­ing var snittpris i Lillesand 11,6 millioner (7,6 mill. i fjor), 7,2 millioner i Grimstad (3,6) og 3,7 i Lindesnes (3,2).

For Agder under ett, inkludert innlands- og fjellhytte­r, ble det i første halvår omsatt 319 enheter til fire millioner kroner i snitt.

Median omsetnings­tid, det vil si den verdien som deler tabellen i to, var 14 dager i Kristiansa­nd.

Dette salget reflektere­r ikke alt det negative som skrives om prisutvikl­ingen i media. JON SIGURD OTTERSEN, hytteselge­r

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Selve hytta er på rett under 100 kvadratmet­er, og skal være i meget god stand.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Selve hytta er på rett under 100 kvadratmet­er, og skal være i meget god stand.
 ?? ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Eiendommen er på 1,8 mål, og med front ut mot Paradisbuk­ta.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Eiendommen er på 1,8 mål, og med front ut mot Paradisbuk­ta.
 ?? ARKIVFOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Hytteselge­r Jon Sigurd Ottersen.
ARKIVFOTO: VEGARD DAMSGAARD Hytteselge­r Jon Sigurd Ottersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway