Fædrelandsvennen

Kjøper skole – utvider med 2500 studenter

- KRISTIANSA­ND TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Noroff vil vokse og ser på det svenske markedet. Der kjøper de halvparten av den private skolen Nackademin.

Noroff kjøper 51 prosent av aksjene i Nackademin i Stockholm. Denne skolen har 2500 studenter og tilbyr utdanninge­r innen blant annet it, elektronik­k og helse.

– Sverige, og spesielt Stockholm, er en teknologi-hub i Norden. Nackademin er lokalisert i Stokckholm og er tett knyttet til teknologis­elskaper og lager utdanninge­r i tett samarbeid med industrien. Det å bli en del av deres nettverk er veldig viktig, og samtidig er Sverige et dobbelt så stort marked som det norske, sier Lars Erik Torjussen, administre­rende direktør i Noroff School of Technology and Digital Media, til Fædrelands­vennen.

Noroff har 4500 studenter og har sitt hovedkonto­r i Kristiansa­nd.

Torjussen ønsker ikke å oppgi hvor mye de ga for aksjene i Nackademin.

NYTT MARKED

Nackademin er det som i Sverige blir kalt en «yrkeshøysk­ole». Det tilsvarer den norske fagskolen. De har mange av de samme tilbudene som Noroff.

– Vi gjør en samfunnsny­tte ved å tette de kompetanse­gapene som blir større og større for hvert år, sier Lars Erik Torjussen.

Det er første gang Noroff foretar denne type oppkjøp i utlandet.

– Vi har sett på Sverige en stund og gjort oss kjent med markedet og aktører. Vi fant ut at Nackademin var en spennende skole som ligner veldig på vår. Vi kan utvikle oss sammen og adresserer de samme behovene. Dette handler om den digitale transforma­sjonen. Begge utdanner og videreutda­nner innen teknologi.

Nackademin hadde i fjor en omsetning på 134 millioner og leverte et resultat på 21 millioner.

– Vi har samme visjon når det kommer til utdanning og livslang læring, og ved å kombinere Nackademin­s organisato­riske styrke med Noroffs enestående erfaring innen nettstudie­r ønsker vi å sikre fortsatt vekst i det svenske marked, sier Nackademin­s styreleder Vibeke Pålhaugen i en pressemeld­ing.

UTBYTTE

Noroff består av de tre selskapene Noroff Fagskole, Noroff University College og Noroff Education. Til sammen omsatte de for i overkant av 300 millioner i fjor og hadde et resultat før skatt på 44 millioner.

Denne delen av utdannings­sektoren har også anledning til å levere utbytte til sine eiere.

– Vi har aldri tatt utbytte. Det har ikke vært fokus. Vi vil bygge og utvikle, sier Lars Erik Torjussen.

Noroff har de siste årene spesialise­rt seg på studier innen IT og digitale medier på fagskoleog høyskoleni­vå. I tillegg tilbyr de også kortkurs.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Lars Erik Torjussen er administre­rende direktør i Noroff som holder til i Kristiansa­nd. De holder til i Slottet øverst i Markens gate.
ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD Lars Erik Torjussen er administre­rende direktør i Noroff som holder til i Kristiansa­nd. De holder til i Slottet øverst i Markens gate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway