Fædrelandsvennen

Norges første varulvfilm er svak i bittet

- CATHRINE SORDAL

«Vikingulve­n»

Norge 2021 Action/drama/ skrekkfilm

Regi: Stig Svendsen

Manus: Espen Aukan, Stig Svendsen

Skuespille­re: Elli Müller Osborne, Liv Mjönes, Vidar Magnussen, Sjur Vatne Brean, Øyvind Brandtzæg, Mia Fosshaug Laubacher

Aldersgren­se: 15 år

«Vikingulve­n» klarer ikke helt å bestemme seg om den skal være skummel eller morsom og blir derfor ingen av delene.

Norges første varulvfilm er regissert av Stig Svendsen («Kings Bay»), som også har skrevet manuset sammen med Espen Aukan, og er produsert av John M. Jacobsen («Børning», «Trolljeger­en»).

Historien handler om 17 år gamle Thale (Elli Müller Osborne) som nettopp har flyttet med mor, stefar og lillesøste­r til bygda Nybo, hvor moren har fått jobb i det lokale politiet. På en strandfest blir en ung jente brutalt drept og Thale er vitne, men hva så hun egentlig? Og hvem står bak drapet? Politiet mistenker at det kan ha vært en ulv og starter jakten.

Ideen med en varulv i norske skoger er for så vidt spennende hvis de hadde klart å tilføre sjangeren noe nytt, og implemente­rt varulven i norsk folklore og historie på en bedre måte. Fortellert­eknisk er det også mye å gå på fra den amatørmess­ige fortelling­en i starten om forhistori­en til ulven fra vikingtide­n, til de blodige scenene som mangler oppbygging og spenningsk­urve.

Skuespille­rne gjør så godt de kan med det de har å jobbe med, men mange av karakteren­e er overdrevne og stereotypi­ske, som den enarmede varulvjege­ren til den udugelige lensmannen. Til tider føles det faktisk som en parodi som nesten er morsom, mens det andre ganger nesten er skummelt. men som seriøs varulvfilm biter den ikke nok fra seg til å etterlate et varig merke.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway