Fædrelandsvennen

KRISTIANSA­NDEREN SOM BLE TOPPSCORER I JERV – Det var bra for meg å få en forandring

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

Tidligere Start-spiller Mikael Ugland (22) ble Jervs toppscorer i Eliteserie­n. Midtbanesp­illeren mener det var sunt for ham å forlate Start etter ti år i klubben.

– Jeg tror aldri jeg har vært nærmere å få ut mitt potensial enn nå. Det var bra for meg å få en forandring. Jeg gikk i sirkler i Start, sier Mikael Ugland til Fædrelands­vennen.

Den 22 år gamle kristiansa­nderen har nettopp unnagjort sin første sesong i Jerv-trøyen. Selv om året endte med nedrykk til 1. divisjon for Grimstad-klubben, viste Ugland prov på sitt talent og avsluttet sesongen som Jervs toppscorer med fem mål i Eliteserie­n. Flere av dem var av det vakre slaget og kom i de tre siste serierunde­ne mot Tromsø, Rosenborg og Kristiansu­nd.

For den tidligere Start-spilleren ble avslutning­en på sesongen en etterlengt­et opptur etter flere år med motgang. Han var i en årrekke regnet som et av de største talentene i landet i sitt årskull og har spilt over 50 aldersbest­emte landskampe­r.

Men i klubbfotba­llen har det virkelige gjennombru­ddet latt vente på seg. Etter å ha vært i Start siden han var elleve år, forlot han før årets sesong barndomskl­ubben sin til fordel for Jerv. Det gjorde han etter å ha stagnert i flere sesonger.

– Jeg tror mange i klubben forstod at jeg trengte en forandring. Det var veldig viktig for meg å få en ny hverdag i Jerv. Jeg tror det har hatt mye å si for det utgangspun­ktet jeg har skaffet meg nå, reflektere­r midtbanesp­illeren, som endte opp med å spille 43 offisielle kamper for Start.

FORBEDRING

Selv om han i Jerv i år har vært mye inn og ut av laget, føler han selv at han har tatt store steg.

– Jeg har lært masse. Jeg har funnet en form nå som er bra. Vi har hatt opp- og nedturer som lag, men jeg har hatt en veldig fin høst og avsluttet sesongen på en veldig gledelig måte, sier Ugland.

– Prestasjon­ene mine over tid har gitt meg selvtillit. Jeg har sluppet meg mer løs enn tidligere. Så har jeg vært flink til å ta til meg det Arne Sandstø (Jerv-trener) og Andreas Hagen (assistentt­rener) har fortalt at jeg må bli bedre på.

– Og hva er det?

– Det er å ha flere raske sprinter, komme i gode situasjone­r rundt boksen der jeg får avsluttet, sette fart når jeg har ballen rettvendt og de tingene der. Jeg har jobbet mye med det.

– Hva sier det deg at du ble toppscorer i Jerv, til tross for at du bare spilte i overkant av 600 minutter i serien?

– Det bekrefter at jeg har evnen til å score mål. Jeg må først og fremst si at det er veldig gledelig å bli toppscorer. Det har mye å gjøre med at laget ble klart bedre på slutten av sesongen. Eliteserie­n har gitt mersmak til alle i garderoben, svarer han.

Jerv-trener Arne Sandstø har ikke besvart Fædrelands­vennens henvendels­er.

GOD ELITESERIE­SPILLER

Fædrelands­vennens fotballeks­pert, Daniel Aase, er imponert over det Ugland presterte for Jerv på tampen av sesongen. Fotballeks­perten føler seg trygg på at midtbanesp­illeren har forutsetni­ngene til å bli en god eliteserie­spiller på sikt.

– Han har alltid vist talentet sitt glimtvis, men på slutten av sesongen viste han for alvor hvorfor mange har hatt troen på ham. Han har alltid hatt den xfaktoren i spillet sitt med tanke på at han besitter en helt spesiell skuddfot. Klarer han å løftre andre deler av spillet sitt, så kommer han til å bli en god eliteserie­spiller, attesterer Aase.

Eksperten mener at spilletid er det viktigste for Uglands utvikling de neste sesongene.

– Det aller viktigste for ham nå er å få spilletid. Jeg er ikke så opptatt av om det kommer i Eliteserie­n eller 1. divisjon, men han trenger å få en sesong der han starter minst 25 serierunde­r.

Man må kunne forvente at han dominerer kamper på det nest øverste nivået for Jerv neste år.

SPESIELT Å MØTE START

Selv er Ugland klar på at han kommer til å bli med Jerv ned neste sesong. Det tror han kan være bra for hans videre utvikling som fotballspi­ller.

– Min framtid er i Jerv og jeg trives veldig godt. Jeg har to år igjen av kontrakten min. Neste sesongen vil jeg spille enda flere minutter og ha en mer tydelig rolle på laget, sier Ugland - og legger til at han trives best som en indreløper:

– Der får jeg levere målpoeng, ha frihet i mellomromm­et samtidig som at jeg har klare defensive roller. Det passer meg bra.

Neste sesong skiftes Molde, Rosenborg og Bodø/glimt ut med Raufoss, Hødd og Bryne for Jerv. Likevel er det to kamper mannen med det farlige skuddbeine­t ser ekstra fram til i 2023.

– Det er klart det blir spesielt å møte Start. Jeg har fremdeles mange kompiser i klubben. Jeg har vært med på duellene mellom klubbene før. Jeg har både vunnet og tapt, men nå har jeg veldig lyst til å vinne som Jervspille­r. Jeg gleder meg masse og tror det blir bra trøkk, sier han.

 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB ?? Mikael Ugland avsluttet 2022-sesongen som Jervs toppscorer i Eliteserie­n. Det til tross for at han kun spilte 656 minutter i serien for Jerv denne sesongen.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB Mikael Ugland avsluttet 2022-sesongen som Jervs toppscorer i Eliteserie­n. Det til tross for at han kun spilte 656 minutter i serien for Jerv denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway