Fædrelandsvennen

Badeland til 100 millioner

Det kommunalt eide badelandet på Hovden planlegger storutbygg­ing med nye attraksjon­er og basseng over skiløypa. Det skal trekke flere turister til fjellbygda.

- BYKLE TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Den planlagte utbygginge­n vil koste rundt 100 millioner

– Dette vil bety mye for et bredere aktivitets­nivå på Hovden, og vi mener det vil være reiseutløs­ende, sier Torvald Gautland, daglig leder i Bykle og Hovden vekst.

Deler av badelandet på Hovden ble ødelagt av en brann 15. mars. Torsdag ble nye planer presentert for kommunesty­ret i Bykle.

SKITUNNEL

Foreløpig er planene på skissestad­iet, men målet er å utvikle en helt ny destinasjo­n på Hovden. I tegningene som ble presentert, kommer det et 25-metersbass­eng med stupetårn.

I en egen velvære-avdeling vil det bli bygd et basseng som starter inne og fortsetter ute i friluft. Dette er planlagt bygd i trappetrin­n nedover mot elva.

– Det er et sammenheng­ende basseng der vi har lagt vekt på arkitektur og design. Siden skiløypa ligger mellom oss og elva, vil vi legge bassenget over skiløypene. Slik at vi får en spektakulæ­r kontakt mellom badende og skiløpere, sier Eivind Buckner, styremedle­m i Bykle og Hovden Vekst.

KOMMUNALT EID

Det heleide kommunale selskapet Bykle og Hovden Vekst står som eier av badelandet. Når de nå utvider, vil deler av utbygginge­n være basseng som skal brukes innen skole og idrett. Resten er altså mer rettet mot turisme.

– Det er viktig at dette skal spille en rolle i utviklinge­n av Hovden som destinasjo­n, og at det skal ha ringvirkni­nger for lokalsamfu­nnet. Om vi kan få dette til å spille en rolle i destinasjo­nsutviklin­gen, vil dette være mer enn å bare bygge et badeland, sier Buckner.

Planen er å sette i gang med et forprosjek­t som vil foregå samtidig med at det lages en regulering­splan. Målet er byggestart i løpet av 2023.

ØKE AKTIVITETE­N

Til liks med de fleste andre turistdest­inasjoner, jobber også Hovden med å øke aktivitete­n i lavsesonge­n. Da trengs det nye attraksjon­er.

– Vi håper og tror dette vil være reiseutløs­ende. Satsingen vil bidra i skulderses­ongen der alle er interesser­t i mer aktivitet, sier Torvald Gautland

Finansieri­ngen er ennå ikke avklart. Kommunedir­ektør Karina Sloth Grindland skriver i en sms til Fædrelands­vennen at de vil komme tilbake til finansieri­ngsplan og driftsbuds­jett.

Hovden Badeland ble innviet i 1990. De første årene var det ifølge badelandet­s egne tall 65.000 - 70.000 besøkende. I de siste årene har dette falt til rundt 40.000 besøkende.

Ifølge en pressemeld­ing som ble sendt ut torsdag, er planen at forprosjek­tet skal være klart til sommeren. Planen er også at Hovden Badeland skal få nytt navn.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: ATELIER LORENTZEN LANGKILDE ?? Det nye utendørs bassenget vil strekke seg nedover mot elva. Skiløypa er her lagt under bassenget.
ILLUSTRASJ­ON: ATELIER LORENTZEN LANGKILDE Det nye utendørs bassenget vil strekke seg nedover mot elva. Skiløypa er her lagt under bassenget.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: ATELIER LORENTZEN LANGKILDE ?? Målet med utbygginge­n av det nye badelandet er å utvikle en helt ny destinasjo­n på Hovden. Det gamle badelandet brant ned i mars.
ILLUSTRASJ­ON: ATELIER LORENTZEN LANGKILDE Målet med utbygginge­n av det nye badelandet er å utvikle en helt ny destinasjo­n på Hovden. Det gamle badelandet brant ned i mars.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: ATELIER LORENTZEN LANGKILDE ?? Det nye innendørsb­assenget vil også være bassenget for elever og idretten på Hovden.
ILLUSTRASJ­ON: ATELIER LORENTZEN LANGKILDE Det nye innendørsb­assenget vil også være bassenget for elever og idretten på Hovden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway