Fædrelandsvennen

Cruiseturi­ster og utflukter

Cruiseturi­ster kommer primært til Norge og Sørlandet i forbindels­e med et 7-dagers eller lengre cruise som også går til de norske fjordene.

- DAG THORBJØRNS­EN

Årsaken til at vi i sommer hadde cruiseskip inne nesten hver dag, noen ganger 2 til 3 skip daglig, var at cruiserede­rienes opprinneli­ge programfør­te cruise for sommeren 2022 i Østersjøen med St. Petersburg i Russland som en viktig havn. Disse måtte avlyses grunnet Putins innmarsj i Ukraina. Da endret cruiserede­riene sine opplegg på kort varsel, noe blant annet vi i Kristiansa­nd nøt godt av ved svært mange anløp sammenlikn­et med tidligere år. For sommerseso­ngen 2023 er det planlagt enda flere anløp som igjen tilsier enda flere cruisepass­asjerer.

Cruiserede­riene kjøper ferdigpakk­ede utflukter fra bedrifter på land. Disse markedsfør­es på rederiets nettsider, og passasjere­ne kan kjøpe disse på forhånd eller om bord hvor de daglig promoteres på Tv-apparatene i lugarene.

Det tilbys en rekke forskjelli­ge alternativ for å kunne etterkomme den enkelte passasjers interesse. Her vil eksempelvi­s besøk til Kunstsilo være et for mange interessan­t alternativ. Når vi så vet at om bord på hvert av cruiseskip­ene er alt fra noen få hundre til bortimot 6000 passasjere­r, så sier det seg selv at disse daglige anløpene vil represente­re et potensial av antall folk som vil besøke Kunstsilo i sommerseso­ngen. I 2023 starter det opp med anløp så å si hver dag f.o.m. begynnelse­n av april, og det er allerede booket anløp til langt utover høsten.

Vi har alle forskjelli­ge interesser. Noen liker eksempelvi­s å se på kunstverk mens andre ikke bryr seg om det i det hele tatt. Og det bør alle respektere uansett syn på saken. Uansett vil etter min mening Kunstsilo være en berikelse for Kristiansa­nd. Et faktum som også vil sette byen på kartet ute i den store verden. Noe vi kan være stolte av å kunne vise frem. Også til cruisepass­asjerer!

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ??
FOTO: REIDAR KOLLSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway