Fædrelandsvennen

– Man får jo lyst til å ta de gutta! Man får lyst på vegne av alle de kvinnene som blir trykt ned

Agnes Kittelsen ble skikkelig provosert da hun fikk se bakgrunnsm­aterialet som suksess-serien Exit bygger på.

- KRISTIANSA­ND BIRGITTE KLÆKKEN

– Det er uhyre sårbart å være kvinne i et sånt miljø. Hvis du mer eller mindre lever av din manns inntekt, men du selv gjør alt. Du føder barn, følger opp, rigger med huset... Men i det øyeblikket han er lei av deg, så er du på bar bakke. Som kvinne tror jeg det er viktig å sikre seg selv.

RASKE PENGER

Det er i ukas episode av Fædrelands­vennens podkast Det ho sa, at skuespille­ren forteller om hvordan det er å gå inn i rollen som Hermine Veile. Handlingen i Nrk-serien foregår i et miljø som er preget av raske penger, rus og kriminalit­et. Kvinnene i serien får også gjennomgå, til tider på brutalt vis.

– VET HVA SOM SKJER MED KROPPEN

Kittelsen mener det er bra at man får løftet det opp.

– Det er min plikt å portretter­e det så sant jeg bare kan, sier hun i podkasten.

– Jeg har ikke selv opplevd å bli slått, men jeg har vært redd. Så jeg bruker et emosjonelt minne. Jeg vet hva som skjer med kroppen, forteller hun.

Hun har fått med seg at enkelte mener at Exit er en forherlige­lse av det å ha mye penger.

– Da er serien misforståt­t. Disse mennene Exit handler om. Hvis man vil ha det livet de lever, så har man misforståt­t litt. Dette er mennesker som er ødelagt av rus og ikke har moralsk kompass.

– Jeg får en trang til å ta grep, ta opp fighten, sier Kittelsen og legger til:

– Så får vi se i sesong tre hvordan dette går.

Agnes Kittelsen forteller også om hvor tøft det var å flytte for seg selv allerede som 16-åring og hva det gjorde med henne å føle seg ensom. Og så får du høre hvorfor hun føler så sterkt på tilhørighe­ten til Kristiansa­nd og hva hun bare MÅ gjøre når hun kommer hjem.

Det ho sa! er Fædrelands­vennens podkast om arbeidsliv, liv og karriere. Bli gjerne med i Facebook-gruppa og følg @fvn_dethosa på Instagram.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Skuespille­r Agnes Kittelsen er vokst opp i Vågsbygd, men flyttet fra byen allerede som 16-åring for å gå dramalinje og satse på drømmen. Det ble en tøff start på karrieren.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Skuespille­r Agnes Kittelsen er vokst opp i Vågsbygd, men flyttet fra byen allerede som 16-åring for å gå dramalinje og satse på drømmen. Det ble en tøff start på karrieren.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Skuespille­r Agnes Kittelsen er gjest i Fædrelands­vennens podkast Det ho sa! Her sammen med journalist­ene Birgitte Klækken og Monika Birkeland.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Skuespille­r Agnes Kittelsen er gjest i Fædrelands­vennens podkast Det ho sa! Her sammen med journalist­ene Birgitte Klækken og Monika Birkeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway