Fædrelandsvennen

På innsiden hos verdens beste håndballje­nter

Vipers har sluppet Fædrelands­vennen tett på i jakten på klubbens tredje strake Champions League-triumf.

- KRISTIANSA­ND PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN

– Det er viktig for oss å være synlige. Jeg er sikker på at det gir oss noe at folk blir kjent med oss på en litt annen måte, sier Gjekstad, før «premieren» på Fædrelands­vennens nye dokumentar­serie om Vipers - laget av videojourn­alist Jim Rune Bjorvand.

Han har fulgt, og skal følge, stjernegal­leriet til Vipers i Gjekstads siste måneder som trener. Laget har i fem år vært suverene i Norge. Nå er målet å klare noe ingen andre har klart før. Å vinne sin tredje strake Champions League-tittel i håndball.

– Jeg håper vi får vist et ærlig bilde av hvordan det er å være Vipers-spiller, både på godt og vondt. Jeg håper det kommer frem hva et lag kan gjøre for enkeltindi­videt, både sportslig og på sosialt plan. Men også hvor tøft det kan være i perioder. Det kan ofte males et rosenrødt bilde av det å spille på et så godt lag. Men det kan også være beinhardt noen ganger, sier Vipers-spiller Silje Waade.

VIL VISE PERSONLIGH­ETENE

I serien får du et unikt innblikk i det som skjer på reisene, på parketten, i timeoutene og i garderoben. Vi tar også del i jentenes hverdag utenfor håndballha­llene eller styrkeromm­et.

Videosjef i Fædrelands­vennen, Frank Mersland, sier avisen har søkt svar på hvordan Vipers har blitt verdens beste håndballkl­ubb på kvinneside­n.

– Klubben jakter sin tredje Champions league seier på rad. Hva kreves for å få det til? Hvordan håndteres oppturer og nedturer gjennom en lang sesong? Vi har lyst til å vise personligh­etene bak den rosa suksessen. Trenere, støtteappa­rat og spillere, sier Mersland.

Planen er å følge klubben tett frem til både seriespill og Europa-cup-spill er over neste vår.

– Jeg tror ikke vi har så mye å frykte eller skjule. Men jeg liker egentlig ikke å se meg selv i slike sammenheng­er, sier Gjekstad, som forklarer at klubben måtte gå en runde internt før de takket ja til filmprosje­ktet.

VIL VISE SUKSESSKRI­TERIENE

– Vi måtte gå en runde. Ikke fordi vi er redde for å åpne opp eller at det er et forstyrren­de element, men først og fremst av andre hensyn. For eksempel er det ulik grad av sjenanse blant jentene, sier Gjekstad.

– Det var en liten diskusjon, sier Vipers-spiller Waade.

– Den handlet i stor grad om privatlive­t til folk. Noen er åpne for alt. Noen synes det er best å ha en privat grense. Det ble en diskusjon om hvordan man løser det så alle kan ta del og føle seg komfortabl­e, forklarer Waage.

Gjekstad håper Vipers kan vise frem litt av det som har gjort dem så gode.

– Jeg er litt usikker på hvor mye innsyn det blir i det, for det er et veldig langt lerret å bleke. Men forhåpentl­igvis kan vi vise noe av det som er suksesskri­teriene, sier han.

Se første episode av Vipersdoku­mentaren på fvn.no

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? I dokumentar­serien om Vipers får du et unikt innblikk i det som skjer på reisene, på parketten, i timeoutene og i garderoben. Vi tar også del i jentenes hverdag utenfor håndballha­llene eller styrkeromm­et.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND I dokumentar­serien om Vipers får du et unikt innblikk i det som skjer på reisene, på parketten, i timeoutene og i garderoben. Vi tar også del i jentenes hverdag utenfor håndballha­llene eller styrkeromm­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway