Fædrelandsvennen

– Er i dialog med AIK

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Starts sportssjef Magni Fannberg sier han har gitt Start informasjo­n om sin situasjon. Nå bekrefter han dialog med den svenske storklubbe­n AIK.

– Jeg har ikke avtalt noen møter med AIK, men jeg har dialog med personer i AIKS organisasj­on, skriver Starts sportssjef Magni Fannberg i en sms til Fædrelands­vennen.

Han har bedt om å få spørsmål fra Fædrelands­vennen skriftlig.

I går bekreftet AIK, i den svenske avisen Expressen, at de har dialog med Starts sportssjef om en rolle i klubben. Torsdag ble det kjent at den svenske storklubbe­n hadde sparket sin øverste leder på sport. Fannberg kom til Start fra nettopp AIK i februar. Etter det Fædrelands­vennen vet gjorde klubbene en avtale som gjør at svenskene kan hente ham tilbake til klubben uten å betale vederlag.

– Vi har hatt en dialog med Magni og vil gjerne ha ham i en rolle rundt herrelaget, sa Aik-direktør

Manuel Lindberg til den svenske avisen Expressen.

VIL PRATE MED FANNBERG

Fannberg vil verken avkrefte eller bekrefte at han er på vei bort fra Start. Han svarer at følgende på hva som avgjør hans fremtid, og hva som er viktig for ham akkurat nå.

– Det er et for komplisert spørsmål å svare på i en enkel teksttråd.

– Har du snakket med Start om din fremtid i klubben?

– Jeg har informert Thom Helge (Henriksen) om min situasjon, svarer Fannberg.

Henriksen sitter i styret i IK Start, og har ansvaret med å følge opp sportslig avdeling.

– Jeg har ingen kommentar til dette akkurat nå. Vi vet ikke så mye, og må ta en fot i bakken og få pratet sammen med Magni, sier Thom Helge Henriksen.

Terje Marcussen, daglig leder i Start, sier han snakket med Fannberg tirsdag.

– Han sa han ikke hadde hørt noe fra AIK på det tidspunkte­t, sier Marcussen, og legger til.

– Hva som har skjedd etterpå vet ikke jeg. Det er styret som har ansatt ham, og de har i tilfelle den dialogen, sier Marcussen.

OPPTATT AV KONTINUITE­T

Siden nyheten om Fannbergs dialog med AIK ble kjent i går, går det klart frem på sosiale medier at nyheten blir dårlig mottatt blant Start-supportere, som blant annet etterlyser kontinuite­t i Start.

– Det er en nøkkelfakt­or. Samtidig må virksomhet­en drives av visjoner, identitet, målsetting­er og strategier som er faktabaser­te og ikke ønsker eller drømmer uten kontekst og fakta, skriver Fannberg.

– Har du noe å si til Start-fansen?

– Den reaksjonen jeg har fått det siste døgnet, i samtaler, meldinger og mail, har virkelig vært påtagelig. Jeg vil bare si at jeg hører dere og ser dere og at jeg virkelig tar det til meg. Det har ikke alltid vært lett, men jeg forstår at dere har satt pris på mitt arbeid, skriver islendinge­n.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Starts sportssjef Magni Fannberg kan få ny rolle i AIK.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Starts sportssjef Magni Fannberg kan få ny rolle i AIK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway