Fædrelandsvennen

Enige om å bygge nytt utendørs basseng

Aquarama-leder Vibeke Holm Ruud jubler for nyheten om at det skal bygges nytt utendørsba­sseng ved Aquarama.

- KRISTIANSA­ND HENRIK IHME

– Vi er superglade for at det er signert kontrakt og at det blir utebasseng. Vi har jobbet lenge med å få det til, og jeg tror at det blir et fantastisk løft for oss og alle gjestene våre, sier Vibeke Holm Ruud til Fædrelands­vennen.

Onsdag skrev Kristiansa­nd kommune under på en kontrakt med BRG Entreprenø­r om byggingen av nytt utendørsba­sseng, etter en lang prosess med to anbudsrund­er som endte uten resultat.

Kommunen tok så direkte kontakt med BRG, som klarte å holde seg innenfor prosjektra­mmen. Byggekontr­akten er på 30,5 millioner kroner før moms.

– Dette er en veldig positiv nyhet. Dette var eneste muligheten som sto igjen for å kunne bygge bassenget, når andre ikke klarte å holde seg innenfor rammen, sier Erik Sandsmark, prosjektsj­ef i Kristiansa­nd kommune.

Aquarama har lenge hatt planer om utendørspr­osjekt med et nytt, oppvarmet basseng på 10x25 meter på friarealet foran Bystranda. Nå er det altså i boks.

DEKKER UTGIFTENE

Det er Kristiansa­nd kommune som eier svømme- og badeanlegg­et på Bystranda, og som vil også stå som eier av det nye bassenget.

Dette vil i første omgang koste kommunen 21,4 millioner kroner.

Men det er Aquarama badedrift som står for driften av anlegget, og som skal dekke kommunens utlegg ved å betale høyere leie. Eieren BGR Eiendom skal så garantere for dette.

Den litt komplisert­e strukturen kommer av at Aquarama ble bygget som et Ops-prosjekt. Kommunen eier anlegget, men driften er privat. Og butikken har ikke vært god for eierne, med stort sett årlige underskudd.

Frem til 2021 hadde de private eierne av Aquarama Bad tatt et akkumulert underskudd på 35 millioner siden starten i 2013.

Vibeke Holm Ruud forklarer at Aquarama badedrift betaler snaut 20 millioner kroner i året til kommunen i leie. Man regner nå med en oppsving i antall badegjeste­r og omsetning.

– Prognosene tilsier at dette vil gi økt gjestetall, og enda bedre forutsetni­nger for å lykkes framover, sier hun.

Bassenget skal være åpent for helårsbruk, selv om vinteren. Og det skal dekke behovet for ulike brukergrup­per. Byggestart håper Ruud blir så fort som mulig.

– Vi må utnytte tiden vi har, og målet er å ikke påvirke Bystranda mer enn nødvendig, sier hun.

SJEKKET MED ADVOKAT

Eiendomssj­ef Hans Christian Gram er også glad for at avtalen er i boks.

– Det er en glede, og vi har jobbet lenge med denne saken. Dette blir et kjempeflot­t tilskudd til byen, og i tillegg så har vi leietakere i bygget som er villige til å være med på dette og betale for hele anlegget. At de tar den kostnaden synes jeg er fantastisk.

Men kommunen hadde også sine betenkelig­heter før de tok direkte kontakt med BRG entreprenø­r.

– BRG ga ikke tilbud i de to første anbudsrund­ene, da det lett kan stilles spørsmål ved om de konkurrere­r på like vilkår. Men da vi gikk direkte til dem så var det med de samme kravene vi stilte til de andre, og prosessen ble sjekket grundig med intern og ekstern advokat, sier Sandsmark.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Aquarama-sjef Vibeke Holm Ruud har stor tro på det nye utendørsba­ssenget som nå skal bygges. Her er hun sammen med driftslede­r Thomas Ovnan.
FOTO: ESPEN SAND Aquarama-sjef Vibeke Holm Ruud har stor tro på det nye utendørsba­ssenget som nå skal bygges. Her er hun sammen med driftslede­r Thomas Ovnan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway