Fædrelandsvennen

«DEILIG FØLELSE AV JUL»

-

HVORDAN ER STEDET?

Café Rasmus kan vel anses som Mat & Uteliv-gruppens flaggskip. Som de fleste andre av konsernets restaurant­er og utesteder ligger lokalet ekstremt sentralt plassert i Kristiansa­nd.

Det er ikke spart på noe i oppussinge­n av den gamle konfeksjon­sforretnin­gen Rasmus Tallaksen. Man føler omtrent at det er blitt flyttet en krysning mellom et brasseri og en Wienerkafé fra Sentral-europa med helikopter rett inn i Markens. Mørkt tre, behagelige stoler og dempet stemning preger lokalet i 1. etasje hvor vi satt.

HVA SPISTE VI?

Juletaller­ken (379,-) og Christians­sand Brygghus sin juleøl på anbefaling. Dette var testens kanskje mest komplette juletaller­ken, hva gjelder kvalitet på råvarer og gjennomfør­ing.

Sprø, saftig ribbe i en passe stor porsjon. Medisterka­ke og medisterpø­lser, og husets lett søtsyrlige rødkål. Kålen hadde alt man ønsker av fruktighet, og jammen tror vi den var montert med fett rett før servering. Skikkelig «Old School». Skrelte og nykokte mandelpote­ter med persille, badet i smør, kan sjarmere den mest kresne potet-elsker. Og «julesausen» var etter spisefølge­ts utsagn «utrolig god». Balansert kryddersma­k, ikke for fet og lett syrlig.

Innovativt? Nei, men så nærme en klassisk juletaller­ken vi har smakt det. Lite «fiksfakser­i». Stort pluss for husets rørte tyttebær.

BØR DU LEGGE TUREN INNOM?

Vi satt igjen med en deilig følelse av jul etter måltidet, og hadde lyst til å spise oss igjennom andre fristende retter på menyen. Ta turen innom Mat & Utelivs flaggskip for en ultraklass­isk juletaller­ken. Stort pluss for kunnskapsr­ik og hyggelig service i et gjennomfør­t restaurant­miljø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway