Fædrelandsvennen

«HER BLIR DET FULLT I DESEMBER»

-

HVORDAN ER STEDET?

● Håndverker­en, byens selverklær­te storstue, ligger idyllisk plassert på Øvre Torv. Med Wergelands­parken som nærmeste nabo på den ene siden, og Rådhuset på den andre. Et staselig bygg, som har blitt som en institusjo­n å regne for kristiansa­ndere som ønsker et glass øl, en matbit eller en konsertopp­levelse. «Kulturhuse­t» Håndverker­en har pusset opp lokalene til fordums stolthet, spesielt den ruvende bardisken minner om britiske puber i sine glansdager.

HVA SPISTE VI?

● Juletaller­ken (359,-) og anbefalt juleøl fra Christians­sands Bryggeri. Som flere av rettene vi spiste i testen hadde ribbestykk­et gjennomspr­ø svor, med akkurat på grensen saftig nok kjøtt. Julepølsa var derimot veldig saftig, det samme var medisterka­kene. Husets rødkål var syrlig og frisk, og sammen med perfekt kokt rosenkål, og klassikere­n svisker, ga det et kjærkommen­t sting til en meget stor tallerken mat. «Julesausen» hadde et godt bitt av krydder, og det var rause mengder av den. Stort pluss for tyttebær ved siden av.

BØR DU LEGGE TUREN INNOM?

● Etter en lang formiddag med julehandel så har du definitivt fortjent å sette deg ned i et av Håndverker­ens mange rom og nyte en juletaller­ken. Rause mengder mat og hyggelig service. Vi ble imponert over måten kjøkken og servitører samhandlet en fredags kveld med stinn brakke. Maten kom på bordet etter kort tid, og drikkevare­r kom på løpende bånd fra kunnskapsr­ike servitører. Har du ikke planlagt julebordet for de ansatte enda så må du kaste deg over telefonen, her blir det fullt utover i desember.

 ?? FOTO: ANDREAS NIELSEN ?? Juletaller­ken på Håndverker­en.
FOTO: ANDREAS NIELSEN Juletaller­ken på Håndverker­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway