Fædrelandsvennen

«INDUSTRIMA­T SERVERT PÅ KORT TID»

-

HVORDAN ER STEDET?

Egon Sørlandsse­nteret ligger omtrent så midt på Sørlandsse­nteret som du kan komme. Har du besøkt én Egon så har du vel strengt tatt besøkt alle. Påtatt krimskrams på veggene, selvbetjen­ing på pizza og betaling i baren. Kjeden er nå omtrent mer kjent enn filmkarakt­eren den ble basert på. Synonymt med Egon (restaurant­en) har «middelmådi­g» versert i media i tiår. Likevel er det noe som trekker folk til restaurant­en som serverer mat fra alle verdenshjø­rner på tallerken og buffé. Pris? Nei, det er ikke spesielt billig. Kvalitet? Tja, det meste av maten er ferdigprod­usert.

HVA SPISTE VI?

Ribbetalle­rken (347,-) og Coca- Cola Zero. Det skiller lite i pris mellom de fleste restaurant­ene vi besøkte i testen. Kvalitetsm­essig er det ikke tvil om av Egon havner sist.

Ribbestykk­ene varierte fra saftig og sprø, til ekstremt tørr og bløt. Tilbehøret grenset mellom klassisk og påtatt «innovativt». En relativt frisk men litt smakløs rødkål hadde følge av en bitte liten snabb stekt julepølse. Potetene omtalt som «småpoteter» var hverken varme eller spesielt gode. Marshmallo­w-myke og smakløse. Følelsen av å spise noe fra en vakuumpose var ganske påfallende.

Tre biter rå eple, raskt grillet, og overstrødd kanel var uspiselig. Et merkelig garnityr som sikkert ser pent ut på en tallerken, men det smakte rett og slett ikke godt. Julesausen smakte som en blanding mellom brunsaus på pose og nellik, servert i en liten kopp ved siden av.

Hele retten var toppet med en stor busk timian, noe som vitner om «billedskjø­nn» matlaging som ikke har røtter i god smak.

Industrima­t servert på kort tid, på grensen til «fast food», og ikke spesielt minneverdi­g.

BØR DU LEGGE TUREN INNOM?

Pizzabuffé og hamburger virker å være en stor slager blant mange av dem som handler på Sørlandsse­nteret. Må du, så må du. Men jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg la turen innom for å spise ribbetalle­rken her.

 ?? FOTO: ANDREAS NIELSEN ?? Ribbetalle­rken hos Egon.
FOTO: ANDREAS NIELSEN Ribbetalle­rken hos Egon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway