Fædrelandsvennen

Fra hjerteknus­er til sexy kannibal

Timothée Chalamet er elsket av både fans og kritikere og har ennå ikke støtt på en rolle han ikke briljerer i. Nå kan du se ham som kannibal i «Bones and All».

- CATHRINE SORDAL FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

Gang på gang, i film etter film har Timothée Chalamet markert seg som et av vår tids mest spennende filmtalent­er. I tillegg pryder han forsidene av verdens største motemagasi­ner og blir møtt som en rockestjer­ne på rød løper. Hans mest ivrige fans går under navnet «chalamania­cs». Om han spiller hovedrolle­n, eller en birolle, i en smal indie-film eller stor Hollywood-produksjon, leverer han alltid noe spesielt som fester seg i minnet.

I 2018, 22 år gammel, ble han som den yngste siden 1939 Oscar-nominert i kategorien beste skuespille­r, for rollen som Elio i «Call Me by Your Name» regissert av Luca Guadagnino. Det er også Guadagnino som har regissert «Bones and All» (premiere 25. november), som beskrives som en sexy kannibalsk kjærlighet­shistorie. Chalamet tar seg imidlertid ikke mer tid til å sole seg i glansen enn et kort oppmøte på en rød løper her og der, og presentere­r hele to nye filmer i 2023. I tillegg til «Dune: Part ll» skal han også tolke rollen som selveste Willy Wonka, så det er bare å glede seg. I mellomtide­n kan du nyte noen av hans tidligere filmperler, her er mine favoritter:

«Lady Bird» (2017)

En nydelig, varm, morsom og passe alternativ oppveksthi­storie, skrevet og regissert av fantastisk­e Greta Gerwig. Filmen er inspirert av filmskaper­ens egen oppvekst og byr på fabelaktig­e skuespille­rprestasjo­ner og nostalgisk 90-tallsmusik­k.

«The French Dispatch» (2021)

Jeg elsker Wes Andersons filmer og denne er intet unntak. En slags hyllest til fortidens journalist­er med grandiose og fargerike personligh­eter, som skildrer verdens hendelser med skarp penn og autoritet, og alt presentere­s selvfølgel­ig med Andersons særegne signatur og koloritt.

«Call Me by Your Name» (2017)

En varm og nydelig film om første forelskels­en og utforsknin­gen av en ung manns seksualite­t og følelsesli­v, satt i idylliske omgivelser en solfylt sommer i Nord-italia. Alle leverer gode skuespille­rprestasjo­ner, men det er Timothée Chalamet som løfter filmen til noe helt spesielt. Noe han også ble premiert med en Oscar-nominasjon for.

«Beautiful Boy» (2018)

En sterk, rørende og virkelighe­tsnær film om en familie som er desperate etter å redde sønnen fra et liv med rusmisbruk. Fantastisk­e, ektefølte skuespille­rprestasjo­ner som røsker i hjerterota, og som viser at selv i de beste familier kan det gå galt.

 ?? ??
 ?? FOTO: NORSK FILMDISTRI­BUSJON ?? Taylor Russel og Timothée Chalamet spiller et ungt forelsket par med appetitt for menneskekj­øtt i «Bones and All».
FOTO: NORSK FILMDISTRI­BUSJON Taylor Russel og Timothée Chalamet spiller et ungt forelsket par med appetitt for menneskekj­øtt i «Bones and All».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway