Fædrelandsvennen

KRS kan nå ny milepæl i kvartfi Inale søndag

Kort tid etter den sensasjone­lle seieren mot ØIF Arendal, kan KRS ta et nytt steg mot toppen i norsk håndball. Én kamp skiller laget fra et prestisjef­ullt sluttspill i Arendal.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Vi er ekstremt motiverte. Jeg har merket det hele uka. Det lyser i øynene på folk, sier Øyvind Frigstad foran søndagens Nm-kvartfinal­e borte mot Fjellhamme­r.

Trolig har en Nm-kvartfinal­e i norsk håndball aldri før hatt like stor betydning som årets fire kamper. I potten ligger billett til «Final8» i Arendal.

TO ASKELADDER MØTES

Storsatsin­gen med et budsjett på 7,2 millioner kroner skal foregå i Sparebanke­n Sør Amfi 24.–26. februar. Den avløser den tradisjone­lle Nm-finale-helgen som i en årrekke har gått i Oslo. Forskjelle­n er at det spilles både semi- og finale/bronsefina­le på både herreog damesiden – ikke bare finaler.

Arendal fikk i vår tildelt arrangemen­tet for de neste tre årene, og har et håp om å selge 35.000 billetter.

Håpet øker om å få se Kristiansa­nd Topphåndba­ll (KRS) i den nye storsatsin­gen, med tanke på at det er de to askeladden­e i årets NM som møtes i kvartfinal­en i Oslo. De slapp lag som Kolstad, Elverum, Drammen, Runar og ØIF Arendal.

– Vi er heldige som møter det laget vi har størst sjanse til å slå. Riktignok har vi slitt mot Fjellhamme­r tidligere, men jeg er sikker på at dersom vi leverer på et normalt nivåm så har vi gode sjanser, sier Frigstad.

– NY FJÆR I HATTEN

Da lagene møttes til seriekamp i Oslo 30. oktober, tapte sørlending­ene så klart som 24–30. Men laget ligger under KRS på tabellen, med to poeng færre på ti kamper.

– Jeg føler at vi har kommet litt videre siden den gang, og er mer tro mot hvordan vi skal spille. Jeg tror vi har gode muligheter på søndag, sier Krs-trener Thorbjørn Evjen.

Det er bare drøyt to uker siden KRS tok en smått sensasjone­ll seier hjemme mot rivalen ØIF Arendal, en symbolsk milepæl i lagets satsing mot toppen av norsk håndball. Laget har sagt at de skal kjempe om seriemedal­je i 2025.

Søndag kan laget nå en ny symboltung milepæl.

– Hvis vi vinner på søndag, vil det være en ny fjær i hatten til hele prosjektet. Det vi ønsker er jo å komme i toppen av norsk håndball, og en seier vil gjøre at vi kan tikke av en ny boks, sier Evjen.

E-CUP-BILLETT I POTTEN – Hva trigger deg med «Final8»?

– At der kan alt skje. Først er det semifinale, og så er du plutselig i finale. Og der ligger det også noe i potten. Nærbø for eksempel, tapte en Nm-finale og året etter vant de europacupe­n som de fikk plass til gjennom Nm-finalen. Enkleste vei til Europa er alltid gjennom cupen, sier Evjen.

I utgangspun­ktet er det bare vinneren som får plass i europacupe­n. Men dersom samme lag vinner sluttspill­et eller serien, får også tapende finalist plass i europacupe­n.

Og med i den kampen er både ØIF Arendal og Vipers (på kvinneside­n), i tillegg til KRS. I Arendal ønsker arrangemen­tsansvarli­g Per Carsten Michelsen mange

lokale lag i «Final8».

– Det er klart at det er viktig for det vil sette fart på billettsal­get. Vipers forventer vi at tar seg dit, men hvis vi i tillegg får et møte mellom Arendal og KRS vil det «booste» billettsal­get skikkelig, sier Michelsen.

ARENDAL I TØFF BORTEKAMP

Han er også ansatt i administra­sjonen i ØIF Arendal og er selvsagt farget av det. Laget hans spiller borte mot Runar i sin kvartfinal­e på søndag.

– Det er selvsagt den kampen flest tenker på her i byen. Det er viktig for hele arrangemen­tet at vi når «Final8». Men vi har ikke budsjetter­t med at det skal være sørlandske innslag i det hele tatt. Det vil være ren bonus, sier Michelsen – som minner om at show og konserter (med Trang Fødsel og Staysman) er en del arrangemen­tet.

– Hva ønsker dere å oppnå med Final8 i Arendal?

– Å lage et arrangemen­t som Håndball-norge kan være stolte av. Det er ikke til å stikke under stol at det var litt tynt på tribunene i de siste Nm-finalene. Men dette arrangemen­tet ønsker vi å løfte statusen, sier Michelsen.

PS! Vipers spiller sin kvartfinal­e borte mot Fredriksta­d onsdag 7. desember.

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Kristiansa­nd Topphåndba­ll-spillerne Preben Nord-varhaug (t.v.) og Øyvind Frigstad på trening i Aquarama foran Nm-kvartfinal­en mot Fjellhamme­r søndag.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Kristiansa­nd Topphåndba­ll-spillerne Preben Nord-varhaug (t.v.) og Øyvind Frigstad på trening i Aquarama foran Nm-kvartfinal­en mot Fjellhamme­r søndag.
 ?? ??
 ?? DRANGSHOLT FOTO: ÅGE HARALD ?? Thorbjørn Evjen mener alt kan skje dersom KRS først tar seg til «Final8» i Arendal.
DRANGSHOLT FOTO: ÅGE HARALD Thorbjørn Evjen mener alt kan skje dersom KRS først tar seg til «Final8» i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway