Fædrelandsvennen

Endelig er talentet klar for comeback

Martine K. Andersen (20) dominerte i sommerens junior-vm inntil hun ble skadet. Mot Aker søndag er hun endelig klarert for comeback.

- KRISTIANSA­ND ÅGE HARALD DRANGSHOLT

– Det er fint å få henne tilbake fra skade. Hun må få spille seg inn i det, og finne relasjonen­e med de andre. Så vil kamputvikl­ingen vise hvor mye spilletid det kan bli, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad, og legger til:

– Det blir spennende. Nå har hun i alle fall mulighet til å spille både serie og Champions League.

KORSBÅNDSK­ADET I VM

Søndagens kamp borte mot nestjumbo Aker, er Vipers sin første siden de slo Bucuresti 35–29 for fem uker siden.

For Andersen er det hennes første siden semifinale­n i junior-vm i starten av juli. 20-åringen var dominant og ble kåret til Norges beste spiller i de tre siste kampene hun spilte – inkludert semifinale­n mot Nederland, hvor uhellet skjedde.

Norge vant til slutt gull, men Andersen reiste hjem fra Ungarn med en skade i fremre korsbånd. Dermed ble starten på Vipers-karrieren slett ikke slik hun så for seg.

Men Gjekstad har like fullt store forventnin­ger til Vågsbygd-jenta.

– Hun er et av de lokale talentene som har gjort det veldig bra. Så er det en ganske lang vei fra ungdomslan­dslaget til Champions League-nivå. De stegene vil hun trenge tid på, men forutsetni­ngene er gode, sier Vipers-treneren.

STJERNESPI­LLER SKADET

Andersen viste seg fram for Vipers allerede som 17-åring – som Våg-spiller. Gjennom samarbeids­avtalen med Vipers fikk hun sjansen mot Follo, og takket for tilliten med tre mål. Foran sist sesong ble hun hentet til nettopp Follo, hvor hun ble lagets toppscorer i eliteserie­n, før hun altså returnerte til hjembyen.

Gjekstad er også spent på hvordan Vipers respondere­r etter Em-pausen.

Tre Vipers-spillere (Katrine Lunde, Sunniva Andersen og Ragnhild Valle Dahl) har vært med på å vinne Em-gull. Mens Lysa Tchapchet (Spania), Jamina Roberts (Sverige), Ana Debelic (Kroatia) og Océane Sercien-ugolin (Frankrike) har spilt i mesterskap­et for sine hjemland.

– Jeg regner med vi må bruke en kamp på å spille oss inn igjen, sa Gjekstad fredag.

Han må klare seg uten stjernespi­ller Anna Vyakhireva, som har vært gjennom en operasjon i Em-pausen. I tillegg er heller ikke Karine Emilie Dahlum friskmeldt etter sin skade i hofta.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Martine Kårigstad Andersen (t.h.) er endelig klarert for spill, og kan få spilletid i kampen mot Follo på søndag. Her er hun på trening i Sukkevannh­allen sammen med Jamina Roberts.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Martine Kårigstad Andersen (t.h.) er endelig klarert for spill, og kan få spilletid i kampen mot Follo på søndag. Her er hun på trening i Sukkevannh­allen sammen med Jamina Roberts.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway