Fædrelandsvennen

Åpner døgnåpen blomsterbu­tik Kk i sentrum

Blomsterha­ndler Camilla Dversnes dro til Danmark og ble inspirert. Snart kan hun gå tørrskodd fra den gamle butikken sin til et nytt, selvbetjen­t blomsterut­salg.

- KRISTIANSA­ND TEKST: EIRIN MARGRETHE FIDJE eirin.fidje@fvn.no

– Her henvender vi oss til menn som ikke ønsker hundre spørsmål, sier Camilla Dversnes.

Hun sier det litt på spøk, og litt på alvor. Etter 22 år i de samme lokalene i Henrik Wergelands gate, har ikke kvinnen bak Camillas

Blomsterde­sign ambisjoner om å flytte fra bygården.

Men på den andre siden av passasjen som knytter gata sammen med parkerings­plassen i bakgården, er en utvidelse under oppseiling.

Samtidig som den gamle butikken er under full renovering, tar Dversnes også i bruk lokalet som tidligere rommet Langfeldt Garn.

EGET SAMTALEROM

Den største nyvinninge­n blir et selvbetjen­t blomsterut­salg som skal være åpent 24/7.

– Dette er veldig vanlig i Danmark. Jeg har vært på studietur der og besøkte tolv butikker over hele Jylland. De har gode erfaringer med det, forteller Dversnes.

Hun viser også til at dagligvare­butikken på Tømmerstø opplevde kraftig omsetnings­vekst etter at de tok i bruk selvbetjen­t butikk.

Lokalene får også plass til et kjølerom som er så stort og praktisk at det gjør Dversnes varm i hjertet.

Hun får i tillegg på plass et samtalerom hvor de ansatte og kundene kan sitte i fred når de snakker om det fineste eller vanskeligs­te i livet, og brudebuket­tene eller bårekranse­ne som følger med.

TESTET UNDER KORONA

Veien mot selvbetjen­t butikk har vært kronglete, og fortsatt mangler noen tekniske løsninger. Når alt er på plass, vil en metallport rulles ned for å skille kvadratmet­erne som utgjør den selvbetjen­te butikken fra resten av lokalet. Man får tilgang til butikken ved å sende en sms til et oppgitt nummer, som igjen åpner en automatisk dørlås.

Det hele skal selvsagt videooverv­åkes.

– Vi testet jo ut at man kunne betale med Vipps på utsiden under korona. Det gikk veldig fint. Nå vil vi jo ha både overvåking­sbilder og mobilnumme­ret til kundene, og kan enkelt politianme­lde dersom det skjer noe, sier Dversnes.

– VIL BLI MER VANLIG

Konseptet er allerede godt utprøvd hos flere dagligvare­butikker de siste årene. Varehandel­ekspert Reidar Mueller i konsulents­elskapet Varde Hartmark tror nordmenn kommer til å se mer av døgnåpne vareutsalg innenfor blant annet blomsterha­ndel framover.

– Innenfor mange områder ligger Norge etter de europeiske markedene. Dette har vært testet ut i mange markeder, blant annet Danmark, med suksess, påpeker han, og fortsetter.

– Vi kunder prioritere­r alt som er lett tilgjengel­ig og ikke stresser oss, og dette er et bidrag til å innfri kundeforve­ntninger om en enklere hverdag.

Han peker også på at butikker med gode «klikk-og-hent»-løsninger opplever økt salg, og beskriver de døgnåpne butikkene som et skritt videre når man til slutt kan hente varen utenfor vanlig åpningstid.

Målet til Camilla Dversnes er at de ansatte skal få en mer fleksibel arbeidshve­rdag og mer tid til å skreddersy produkter til kundene som ønsker mer enn en enkel bukett.

Mueller mener en positiv bieffekt er økt omsetning og nettopp at driverne ikke binder opp mer kostnader utenfor normal kjernetid.

Camillas blomsterde­sign er en del av den medlemseid­e kjeden

Interflora. Daglig leder i kjeden, Kjetil Hans Løken, sier at kjeden er interesser­te i å etablere et pilotprosj­ekt i Oslo med døgnåpent utsalg. Nylig var også en delegasjon fra kjeden på studietur over Skagerrak.

– Alt vi har sett virker positivt. Butikkene forteller om tilnærmet null i svinn, kun én av tretten hadde opplevd hærverk. Dersom man har et egnet lokale til det, vil det koste opp mot 100.000 kroner å etablere en selvbetjen­t butikk, sier Løken.

RENOVERER SAMMEN MED HUSEIER

Med bruken av nabolokale­t, får Camilla Dversnes mer boltreplas­s på en og samme flate. Det fører også til at de ansatte slipper like mange turer ned i kjelleren som før, gjerne også med tunge løft.

Renovering­en av lokalene er et samarbeid mellom butikken og huseier Christians­holm Eiendom.

Blant annet etterisole­res veggene som til nå stort sett har vært uten Glava eller annen isolasjon. Og gangen fra gata og inn til bakgården skal pusses opp med belysning og spiler.

Her har butikken tidligere vært plaget med hærverk og tyverier, noe Fædrelands­vennen har omtalt flere ganger. Dversnes tør håpe at det blir så trivelig i området at pøblene holder seg unna fremover.

– Jeg håper det blir et løft for gata og at det blir mer hyggelig å gå gjennom her, sier Dversnes.

 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Passasjen mellom Henrik Wergelands gate og bakgården bak Eventyrgår­den har vært mørk og utsatt for hærverk. Nå skal den moderniser­es med spiler og ny belysning. Camilla Dversnes håper tiden med hærverk er over.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Passasjen mellom Henrik Wergelands gate og bakgården bak Eventyrgår­den har vært mørk og utsatt for hærverk. Nå skal den moderniser­es med spiler og ny belysning. Camilla Dversnes håper tiden med hærverk er over.
 ?? ??
 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Camilla Dversnes foran butikkvind­uene til det som skal bli den døgnåpne butikken. I lokalet der Interflora-skiltet henger, pusses hovedbutik­ken opp.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Camilla Dversnes foran butikkvind­uene til det som skal bli den døgnåpne butikken. I lokalet der Interflora-skiltet henger, pusses hovedbutik­ken opp.
 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? De gamle lokalene åpner igjen i en romsligere drakt. Kjøleromme­t er erstattet med en kjøl i nabolokale­t.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE De gamle lokalene åpner igjen i en romsligere drakt. Kjøleromme­t er erstattet med en kjøl i nabolokale­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway