Fædrelandsvennen

– Han sladda unna oss

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no TEKST: PER-ØYVIND NORDBERG, AGDERPOSTE­N

Rett før det smalt på E 18 søndag ettermidda­g, fikk Kristiansa­nd-familien et skremmende møte med en av bilene som senere var involvert i ulykka.

– Vi var på vei hjem fra hytta på Vegårshei. Jeg, kona og våre to barn satt i bilen. Da vi var kommet til Yx-stasjonen ved Longum på gamle E18, kom bilen rett imot oss. I vårt kjørefelt, sa Amin Marcus Moy til Agderposte­n søndag kveld.

Moy bråbremset da bilen som kom i imot, en svart Audi, ikke la seg inn i sin kjørebane.

– Han breisladde­t inn i sin kjørebane 20 meter fra oss. Det kunne gått så utrolig galt, sier Moy.

HØY FART

Krimvaktle­der Peder Torsteinse­n i Arendal-politiet sier til Fædrelands­vennen at de også har opplysning­er om at bilen skal ha kjørt fort.

– Årsaken til ulykka kan vi ikke slå fast ennå, men vi har flere vitner som beskriver at bilen har holdt høy fart i forkant av ulykka, sier Torsteinse­n.

På stedet hvor de traff Audi-en, er fartsgrens­en 70 kilometer i ti

men.

– Vi lå i 70. Jeg tror han kjørte i langt over 100. Det så helt vilt ut. Og det kunne gått skikkelig galt. Det var ganske ekkelt hele greia, sa kristiansa­nderen til Agderposte­n.

Ingen ble alvorlig skadet etter ulykka på E 18, men alle ble kjørt til sykehus.

En mann er mistenkt for trusler etter han forsøkte å ta seg inn i flere biler for å stjele dem etter ulykken.

IKKE OVERRASKET

Da han senere leste om ulykka ble

han ikke overrasket.

– Vi snakket om det i bilen etter vi møtte Audi- en. Det der kommer til å gå så galt. Jeg kjente igjen bilen med en gang. Og ikke bare kjørte han i vår kjørebane og kom rett mot oss, men det var ingen andre i hans kjørebane. Så hvorfor han lå der aner jeg ikke, sier Moy.

Operasjons­leder Miriam Stausland sier til Fædrelands­vennen at de har bedt både vitner og fornærmede personer om å ta kontakt med politiet.

Torsteinse­n i Arendal-politiet forteller at de ber alle som har

hatt en opplevelse med mannen om å melde seg til politiet på 02800.

– Han har slått i en bil, og flere andre kan være utsatt for skadeverk. Det er viktig for oss at vi får all infoen vi kan, sier han.

Politiet opplyser forøvrig at det ikke ble funnet våpen på den pågrepne mannen, eller i bilen hans.

 ?? FOTO: ERNEST BOSWARVA ?? Væpnet politi rykket ut til ei ulykke på E 18 søndag ettermidda­g. I forkant holdt en Kristiansa­nd-familie på å kollidere med en av de involverte bilene.r
FOTO: ERNEST BOSWARVA Væpnet politi rykket ut til ei ulykke på E 18 søndag ettermidda­g. I forkant holdt en Kristiansa­nd-familie på å kollidere med en av de involverte bilene.r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway