Fædrelandsvennen

Sa han skulle prøvespill­e for eliteserie-klubb – må i fengsel

I likhet med sine to kamerater, ble 24-åringen dømt for å ha medvirket til å ha oppbevart 1,7 kilo kokain og nesten 400.000 kroner.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ANDERS MJAALAND anders.mjaaland@fvn.no

– Det virker som en godt begrunnet og fornuftig dom, sier politiadvo­kat Henrik Hegdahl til Fædrelands­vennen.

Han var aktor i saken mot den siste av de tre mennene i 20-årene som for drøyt et år siden ble tatt av politiet med nesten 400.000 i kontanter og 1,7 kilo kokain.

Mennene hadde kjørt fra Malmø over grensa til Norge og videre til Sørlandet.

De kriminelle forholdene ble avdekket etter at Mercedesen to av mennene satt i ble kontroller­t av politiet i 02-tiden til søndag 5. desember, etter at de kjørte i feil kjøreretni­ng opp Tollbodgat­a mot Markens gate i Kristiansa­nd.

Under samtalen med politiet i Tollbodgat­a forklarte den nå dømte 24-åringen til en politibetj­ent at han var i Norge for å spille fotball.

– Han sa han skulle prøvespill­e for Vålerengen, forklarte politimann­en som vitnet under rettssaken.

Deretter forklarte han at han skulle besøke et familiemed­lem.

GJORDE BESLAG

24-åringens kamerat som kjørte Mercedesen, avla en spyttprøve under politikont­rollen som viste utslag på kokain.

I tillegg var det andre ting ved forklaring­ene til mennene som gjorde politiet mistenksom­me. En ransakelse av mennenes hotellrom på Caledonien førte til at politiet oppdaget 313.500 kroner gjemt i et nattbord.

Politiet fant også en bilnøkkel tilhørende en Seat Altea, som de kort tid senere fant parkert i parkerings­huset Parko i nærheten av hotellet.

I bilen fant politiet nærmere 1,7 kilo kokain gjemt i et konstruert rom i dashbordet, samt ytterliger­e 75.000 kroner i kontanter.

Den tredje og siste kameraten som var med, ble til slutt også pågrepet.

NEKTET SKYLD

24-åringen nektet for å ha visst om pengene og narkotikae­n da han forklarte seg under hovedforha­ndlingen i Agder tingrett.

Han forklarte at han trodde han skulle til Norge for å dra på spa og feste.

– Jeg er fotballspi­ller, jeg er ingen kriminell, sa 24-åringen under sin forklaring i retten.

Retten mener 24-åringens forklaring om at han ikke visste om verken narkotikae­n eller pengene er «helt uten troverdigh­et», ifølge dommen.

De to kameratene hans ble i fjor høst dømt til henholdsvi­s tre år og 10 måneders fengsel og tre år og fem måneders fengsel. Ankene deres ble deretter avvist av Agder lagmannsre­tt.

Nå har tingretten kommet frem til at også 24-åringen skal dømmes for medvirknin­g til oppbevarin­g av narkotika og heleri.

24-åringen er dømt til ubetinget fengsel i tre år og seks måneder. 201 dager skal trekkes fra soningen som følge av tid tilbrakt i varetekt.

Mannens forsvarer, Cathrine Bang, har ikke vært tilgjengel­ig for en kommentar. Det er derfor uvisst hvordan mannen stiller seg til dommen.

FRA MALMØ TIL KRISTIANSA­ND

Politiets etterforsk­ing har avdekket at de tre kameratene­s ferd har gått fra Malmø i Sverige og helt til Egersund i Rogaland.

Mobildata viser at de på veien var innom steder i Arendal og Flekkefjor­d før de ble pågrepet i Kristiansa­nd.

På veien mener politiet at de møtte minst en person som er godt kjent for politiet fra tidligere i forbindels­e med narkotikak­riminalite­t.

Pengene som ble beslaglagt mener politiet stammer fra salgene av narkotika.

– Jeg ser at retten har lagt seg litt under påstanden til påtalemynd­igheten som var på fire års ubetinget fengsel. Nå skal vi lese gjennom dommen og se hvordan vi forholder oss til den, sier politiadvo­kat Henrik Hegdahl.

Dommen er ikke rettskraft­ig.

 ?? ?? Under ransakelse­n av hotellromm­et på Caledonien ble de tiltalte knyttet til en parkert bil på Parko. Der lå det 1,7 kilo kokain og 75.000 kroner i kontanter.
Under ransakelse­n av hotellromm­et på Caledonien ble de tiltalte knyttet til en parkert bil på Parko. Der lå det 1,7 kilo kokain og 75.000 kroner i kontanter.
 ?? FOTO: ?? I et skjult rom ved dashbordet fant politiet 1,7 kilo kokain.
FOTO: I et skjult rom ved dashbordet fant politiet 1,7 kilo kokain.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway