Fædrelandsvennen

Bruken av «politi» i foreningsn­avn skal diskuteres

Politidire­ktoratet vil invitere frivillige politifore­ninger til dialog om rolleforst­åelse. Det gjelder blant bruk av ordet politi i foreningsn­avn.

-

Justisdepa­rtementet fikk onsdag 11. januar overlevert rapporten fra utvalget, som fremmer en rekke anbefaling­er.

Utvalget ble satt ned av departemen­tet etter anmodning fra Politidire­ktoratet høsten 2021 for å gjennomgå forholdet mellom politiet og Norsk Narkotikap­olitiforen­ing (NNPF).

– Politidire­ktoratet vil også invitere paraplyorg­anisasjone­ne på rusfeltet til et dialogmøte i slutten av februar, blant annet for å orientere om oppfølging­en av utvalgsrap­porten. Politiet er avhengig av tillit for å kunne utføre samfunnsop­pdraget. Jeg håper grepene vi nå tar bidrar til tillitsbyg­gingen, sier politidire­ktør Benedicte Bjørnland i en pressemeld­ing.

Utvalget anbefaler at direktorat­et må sørge for at det i hele politiorga­nisasjonen sikres etterlevel­se av normer som klargjør hvilken rolle tjenestepe­rsoner opptrer i.

Foreninger med tilknytnin­g til politiet bør være oppmerksom på faren for at utenforstå­ende kan oppfatte dem som representa­nter for politiet, og ta hensyn til dette blant annet ved valg av navn på foreningen.

Norsk Narkotikap­olitiforen­ing sier deres medlemmer må være tydelige på hvem de represente­rer, men vil ikke love noen navneendri­ng for å rydde opp.

– Vi skal være tydelige på hvem vi represente­rer til enhver tid. Et eksempel er vår korrespond­anse med andre, da skal vi bruke NNPFS grafiske profil, vår epostadres­se og ha en bekledning som er merket «NNPF» og vårt varemerke «Bry Deg – si nei til narkotika», sa generalsek­retær Oddgeir Høyekvam til Politiforu­m samme dag som rapporten ble overlevert.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway