Fædrelandsvennen

Ordførere går i tog

Kan vi ha en ordfører som ikke går i Pride?

- CHRISTINE ALVEBERG, Kristiansa­nd Venstre

Det korte svaret er og bør være «NEI».

I et portrettin­tervju blir man bedre kjent med Krfs nye ordførerka­ndidat, Charlotte Beckmann Finnestad, og hun får spørsmål om hun kommer til å gå i Pridetog. Hun svarer ikke utelukkend­e nei, men viser til at hun heller ikke går i tog 8. mars, eller 1. mai., og legger til at: «(…) alle mennesker skal få lov til å leve gode liv i Norge».

Gode liv i Norge bør bety like rettighete­r og like muligheter, helt uavhengig av identitet. Dette er de aller fleste enige om, men er dessverre ikke tilfellet i dag. Kvinner og menn på Sørlandet er ikke likestilte, personer med forskjelli­ge funksjonse­vner og multikultu­rell bakgrunn står oftere utenfor arbeidsliv­et, og hatytringe­r knyttet til etnisitet, kjønn, seksualite­t og kjønnsuttr­ykk skjer fortsatt. Listen på manglende likestilli­ng er lang.

Så hvordan kan vi rette opp i ulikheten? Vi skal kjempe for det. Sammen. Vi skal arbeide systematis­k i offentlige og private virksomhet­er. Vi skal anerkjenne utfordring­ene og vi skal gjøre noe med dem. Vi skal stå opp mot urett og vi skal stå sammen med de som møter disse utfordring­ene hver dag.

En ordfører i Kristiansa­nd skal være ordfører for alle innbyggere og stå skulder ved skulder med de som kjemper disse kampene. Derfor går ordførere i tog. Blant de i maktposisj­oner på Sørlandet kan vi ikke skryte på oss et utpreget mangfold. Ofte er veien lengre og hardere til posisjoner om en ikke passer inn i normen på Sørlandet. For å vise at man anerkjenne­r dette går ordførere i tog. Og aller viktigst: Kristiansa­nds ordfører skal gå foran i likestilli­ngskampen. Kristiansa­nds ordfører kan ikke ha en passiv holdning til den urett som skjer. Det holder ikke å være heiagjeng på siden. Kristiansa­nds ordfører skal gå i tog for de som ikke tør, orker eller kan. Enten det gjelder skeive, kvinner eller arbeidere.

Charlotte, jeg gikk heller ikke i tog før jeg engasjerte meg politisk, men nå gjør jeg det. La oss gå sammen. Vi begynner med 8. mars og tar det derifra?

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ??
FOTO: KJARTAN BJELLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway