Fædrelandsvennen

Nå skal angriper vise seg fram i Start

Start er på jakt etter forsterkni­nger. Denne uka skal angrepsspi­lleren Josias Furaha (19) trene med sørlending­ene.

- KRISTIANSA­ND SHAYAN JALILIAN

Da Start-spillerne mandag var tilbake på trening igjen etter 5–1-seieren over Fløy i årets første treningska­mp, dukket et nytt fjes opp på Sparebanke­n Sør Arena.

Den 19 år gamle angrepsspi­lleren Josias Furaha, som har en fortid i Grorud, Moss og Vålerenga, skal trene med Start til torsdag.

– Han er en 2003-modell som viste at han har potensial og xfaktor i fjorårets 1. divisjon. Han hadde også flere sterke kamper for G19-laget til Grorud i NM. Nå som han er kontraktsl­øs, ønsker vi å se nærmere på ham, beskriver Start-trener Sindre Tjelmeland.

IMPONERTE I NM

Furaha fikk 12 kamper for Grorud på nivå to sist sesong. Han var blant annet på banen i begge kampene mot Start. Angrepsspi­lleren var også en viktig brikke på G19-laget til Oslo-klubben, der han i åttedelsfi­nalen av NM mot Stabæk sendte laget videre til kvartfinal­en med hele fire scoringer.

– Det har vært opp og ned i Grorud. Jeg har slitt med å få spilletid på førstelage­t men mener personlig at jeg kunne ha

spilt mer. Nå er jeg kontraktsl­øs og vil gjøre noe nytt, sier han selv til Fædrelands­vennen.

Spissen har de to siste ukene trent med Jerv før han mandag møtte opp på Start-trening. Han svarer «ja, så klart» på spørsmål om det vil være aktuelt for ham dersom Start viser konkret interesse for hans signatur.

– Kvaliteten her er veldig høy i forhold til Grorud. Jeg håper først og fremst at dette blir en fin treningsuk­e, og at jeg får bli bedre kjent med laget, forteller unggutten.

FORSTERKNI­NG PÅ VEI

Dersom alt går etter planen, får Start sin første signering for året i boks innen kort tid. Slik Fæ

drelandsve­nnen har skrevet tidligere, er det enighet mellom venstrebac­ken Fabian Østigård Ness og Start vedrørende en avtale.

Kun en medisinsk sjekk mangler før han offisielt blir ny Startspill­er, får Fædrelands­vennen opplyst.

Ting ser også lysere ut på skadefront­en foran treningska­mpen mot Esbjerg førstkomme­nde fredag. Jasper Silva Torkildsen, Vito Wormgoor, Sander Sjøkvist, Mathias Grundetjer­n, Tom Strannegår­d og Alagie Sanyang mistet alle treningska­mpen mot Fløy, men trente med laget mandag.

 ?? FOTO: SHAYAN JALILIAN ?? Josias Furaha har en fortid i Grorud, Vålerenga og Moss. Denne uka skal han trene med Start.
FOTO: SHAYAN JALILIAN Josias Furaha har en fortid i Grorud, Vålerenga og Moss. Denne uka skal han trene med Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway