Fædrelandsvennen

Til topps i Dance Awards

Danseklubb­en ble stiftet så sent som i 2018. Lørdag kveld ble de «Årets klubb» under Dance Awards 2023 i Oslo.

- KRISTIANSA­ND RICHARD NODELAND

– Det er helt vilt! Jeg hadde aldri trodd vi skulle gå helt til topps. Vi ble en klubb først i 2018 og har ikke holdt på med dette lenge. At vi ble nominert var kjempestas, men at vi skulle vinne er jo helt rått, sier en entusiasti­sk Pia Pettersen, daglig leder og trener i Søgne Danseklubb, til Fædrelands­vennen søndag formiddag.

Dance Awards er Danseforbu­ndets svar på Idrettsgal­laen og kvelden der de som har gjort en ekstraordi­nær innsats i året som gikk blir hedret.

Ni priser i like mange kategorier ble delt ut av totalt 400 innsendte nominasjon­er.

– UTROLIG STOLTE

Arrangemen­tet gikk av stabelen på Quality Hotel Hasle Linie i Oslo med rundt 200 deltakere.

– Det var meg, styreleder Sander Andersen og mammaen min som var til stede fra danseklubb­en, forteller Pettersen fra bilen på vei hjem fra hovedstade­n.

– Hva får prisen å si for klubben?

– Det er skikkelig hyggelig å bli lagt merke til, og stort å vinne en pris som dette. Vi er utrolig stolte, svarer Pettersen, som legger til at prisen må markeres også på hjemmebane.

Søgne Danseklubb har over 200 medlemmer og aktive dansere fra 1. klasse til voksne, samt paradans (for barn med funksjonsn­edsettelse).

– ET PRAKTEKSEM­PEL

Juryens begrunnels­e er som følger:

«Søgne Danseklubb har blitt en anerkjent klubb sør i landet med et variert tilbud til barn, unge og para. De legger til rette for at alle skal kjenne på mestringsf­ølelse og danseglede. Klubben kan vise til økning i antall medlemmer, selv under årene med pandemi. Søgne danseklubb er et prakteksem­pel på hvordan man skal starte en klubb på et lite sted»

 ?? FOTO: ?? En fornøyd Pia Pettersen mottar prisen for «Årets klubb» fra president i Norges danseforbu­nd, Trine Dehli Cleve.
FOTO: En fornøyd Pia Pettersen mottar prisen for «Årets klubb» fra president i Norges danseforbu­nd, Trine Dehli Cleve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway