Fædrelandsvennen

Kremen har surnet

Hvorfor rette sinnet mot Olly Kristensen? Hva galt har hun gjort?

-

Jeg regner med at Olly kan svare for seg selv, men... det kler deg dårlig, Odd Jørgensen, å ikle deg offerrolle­n her. Flere har benyttet denne strategien før deg.

Jeg vil kommentere noe av det du tar opp i ditt innlegg:

Når du skrur tiden tilbake er jeg redd du tar munnen for full når du inkluderer hjemmetjen­esten i din hyllest og viser til berømmelse helt inn i de innerste kretser i storting og regjering.

Jeg våger å tro at Odd Jørgensen i sin yrkeskarri­ere har erfart at endringsar­beid mobilisere­r motstand hos de ansatte fordi det skaper utrygghet. Når endringsar­beidet innebærer at ansatte mister goder, vet de å mobilisere. Ansatte som mister goder og deres motstand mot endringene er det du skriver om i ditt innlegg. At medarbeide­re som bor i Finsland og har fremmøtest­ed i Kilen reagerer negativt på å måtte møte opp i Søgne, er helt naturlig. At ansatte i lille Finsland skal betjene sine sambygding­er høres besnærende ut, men ikke ønsker jeg å bli stelt av nabokona eller deres datter.

«Opplegget i Songdalen var for ekspansivt og måtte tilpasses systemet i gamle Kristiansa­nd». Det er vel riktig å si at hjemmetjen­esten i Songdalen naturlig måtte tilpasse seg systemet i NYE Kristiansa­nd. Dette innebar at 2 soner i alle bydelene ble samlokalis­ert ut fra faglige begrunnels­er. Det vanskeligs­te for hjemmetjen­esten i Songdalen var nok å forholde seg til og akseptere at de hadde 5 årsverk mer enn de andre sonene. Disse ble naturligvi­s inndratt.

Når du velger å benytte metaforen «kremen» om de ansatte i hjemmetjen­esten i vår sone, er det kanskje i et forsøk på å bøte på den litt upresise uttalelsen dere har kommet med. Noe som fort slo meg var at du helt ser bort fra at kremen har begrenset holdbarhet og at noe av det du åpner for er å tydeliggjø­re at kremen har surnet. ØYVIND THORSEN

Innlegget er forkortet. Red.

 ?? FOTO: MARGRETHE SAGA ??
FOTO: MARGRETHE SAGA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway