Fædrelandsvennen

Setter opp Kamilla og tyven som musikal

Er du født på Sørlandet har du garantert et forhold til filmen fra 1988. Nå settes Kamilla og Tyven opp som musikal.

- KRISTIANSA­ND EVA MYKLEBUST

– Dette er en verdifull historie som mange kjenner til. Dessuten har den et verdigrunn­lag som ofte blir underspilt i norsk teater, sier regissør Jostein Kirkeby-garstad til Fædrelands­vennen.

Han har skrevet manus til musikalen som settes opp på Teateret fra 16. mars med barn og unge fra

Kristiansa­nd barne- og ungdomstea­ter (KBUT) i hovedrolle­ne.

Lydia Mirakel Johannesse­n (11) spiller Kamilla Pytten i sin første store rolle. Martin Næss Hald (27) spiller Sebastian Kåk.

Bøkene om Kamilla og Tyven ble skrevet av Kari Vinje, men det var nok Grete Salomonsen Hynnekleiv­s film fra 1988 som virkelig gjorde historien kjent.

Veronika Flåt spilte hovedrolle­n som Kamilla Pytten. Og selveste Morten Harket sang tittellåte­n «Kamilla og Tyven».

– Det er de underligst­e skruer som har den som sin favorittlå­t.

Det er folk som kjører rundt i Hells Angels outfit og som har den på spillelist­a si, fortalte Morten Harket i et intervju med Fædrelands­vennen for noen år siden.

Til musikalen som nå settes opp på Teateret har Jostein KirkebyGar­stad skrevet manus og komponert ny musikk i samarbeid med komponist Bjørn-erik Pedersen.

– Hvordan er det å jobbe med noe som så mange har et sterkt forhold til?

– Det er litt komplisert, men først og fremst har jeg tatt utgangspun­kt i bøkene. Det gjorde jo også filmen i sin tid. Dette er en forestilli­ng om håp og tilgivelse. Selv når man har tråkket grundig feil kan man bli tilgitt.

– Hva kan du si om musikken? – Det er nesten bare egenkompon­ert musikk av meg og Bjørn Erik Pedersen. Da vi spurte folk hva de ønsket å ha med i forestilli­ngen, var det mange som etterlyste «Kamilla og Tyven»-sangen fra filmen. Vi tok kontakt med originalko­mponisten og fikk lov til å ha den med i forestilli­ngen.

Det er satt opp 11 forestilli­nger i perioden 16. mars til 16. april.

 ?? FOTO: KBUT ?? Lydia Mirakel Johannesse­n (11) spiller Kamilla Pytten i sin første store rolle. Martin Næss Hald (27) spiller Sebastian Kåk.
FOTO: KBUT Lydia Mirakel Johannesse­n (11) spiller Kamilla Pytten i sin første store rolle. Martin Næss Hald (27) spiller Sebastian Kåk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway