Fædrelandsvennen

Vipers kan få gigantoppg­jør i kv Vartfinale­n

Foran den siste kampen i gruppespil­let, er det tre lag som peker seg ut som sannsynlig­e motstander­e for Vipers i kvartfinal­en Champions League. En av muligheten­e, er et skandinavi­sk storoppgjø­r.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT

– Det er veldig vanskelig å spå hvilken motstander som er mest sannsynlig i kvartfinal­en, sier Viperstren­er Ole Gustav Gjekstad.

Han og laget er på vei til Brest, når Fædrelands­vennen prater med ham torsdag formiddag.

I Bretagne nordvest i Frankrike, spiller Vipers lørdag den siste kampen i gruppespil­let. Sørlending­ene er allerede sikret minst andreplass i gruppa, og er med det klare for kvartfinal­e i Champions League.

KAN VINNE GRUPPA

Men gruppeseie­ren står fortsatt mellom dem og tabelltopp CSM Bucuresti.

Hvis Vipers tar ett eller to poeng mer enn tetlaget i den siste kampen, vinner de gruppa. Rumenerne møter Krim borte på søndag.

De to beste lagene i de to gruppene går direkte til kvartfinal­e, mens lag tre til seks må ut i play off om de fire andre kvartfinal­ene.

Disse tre lagene peker seg ut som sannsynlig­e motstander­e i kvartfinal­en for Vipers: Rapid Bucuresti Esbjerg

Györ

Györ og Esbjerg møtes i Ungarn lørdag. Vinneren går direkte videre til kvartfinal­e, sammen med gruppevinn­er Metz. Mens taperen må ut i playoff.

Etter playoff-kampene kan Vipers bli en potensiell motstander for ett av storlagene.

– GØY Å MØTE ESBJERG

Hvis Vipers vinner gruppa, er sjansen stor for at de møter lag nummer tre i motsatt gruppe, som blir Györ, Esbjerg eller Rapid Bucuresti.

De to førstnevnt­e motstander­ne, vil utløse litt av et gigantoppg­jør i kvartfinal­en.

Ole Gustav Gjekstad synes det er vrient å plukke ut en ønskemotst­ander blant de tre.

– Jeg tror ærlig talt ikke at det spiller så stor rolle om vi blir nummer en eller to i gruppa. Det er ikke lett å plukke ut hvem som er best av dem. Rapid har vi aldri møtt mens Györ og Esbjerg kjenner vi godt, sier Vipers-treneren.

Györ er verdens største klubb, og har spilt «Final4» i en årrekke. Esbjerg har tatt stadige steg mot verdenstop­pen, og med blant andre tidligere Vipers-spillerne Henny Reistad og Nora Mørk på laget, har de lyst til å forbedre fjorårets 4. plass.

– Det hadde vært gøy å møte Esbjerg. Jeg tror det kunne passet oss fint, sier den avtroppend­e Viperstren­eren som skal overta Esbjergriv­al Odense neste sesong.

– Er det et poeng å unngå Györ? – Nei, jeg synes helt klart de har vist svakheter i løpet av sesongen.

– VELDIG GODT RUSTET

Oppi all usikkerhet­en om hvem Vipers møter i kvartfinal­en, er to ting sikkert: Vipers spiller borte mot Brest lørdag kveld, og Gjekstad har ingen planer om taktisk spill.

– Vi går «all in» for å vinne, fastslår han.

Laget er i strålende form, og satte senest onsdag kveld scoringsre­kord på hjemmebane.

Vipers-treneren er svært komfortabe­l med status i laget.

– Vi er veldig godt rustet. Troppen er noenlunde frisk og rask, som har gjort at vi har kunnet rullere på mange spillere i det siste. Vi er absolutt klare, sier han.

I troppen på 16 spillere, ble det

denne gang ikke plass til Martine Kårigstad Andersen. aage.h.drangsholt@fvn.no

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Kvartfinal­ene i Champions League spilles over to kamper, en borte og en hjemme. Uansett motstander, ligger det an til et intenst oppgjør.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Kvartfinal­ene i Champions League spilles over to kamper, en borte og en hjemme. Uansett motstander, ligger det an til et intenst oppgjør.
 ?? FOTO: NIKOLA KRSTIC / NTB ?? Stine Bredal Oftedal (foran) og Györ har hatt mange tøffe oppgjør mot Vipers. Nå kan lagene møtes i kvartfinal­en i Champions League.
FOTO: NIKOLA KRSTIC / NTB Stine Bredal Oftedal (foran) og Györ har hatt mange tøffe oppgjør mot Vipers. Nå kan lagene møtes i kvartfinal­en i Champions League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway