Fædrelandsvennen

Bronsemeda­ljen glapp for Olsbu Røiseland

Det tyske håpet Denise HerrmannWi­ck (34) leverte gull på hjemmebane – etter et realt drama mot svenske Hanna Öberg (27).

- OBERHOF / OSLO JENS FRIBERG, VG SINDRE ØGAR, VG ANDREAS HELLENES, VG

Marte Olsbu Røiseland kjempet lenge om en bronsemeda­lje, men svenske Linn Persson kom bakfra og spolerte den muligheten.

I målområdet kunne svenskene klemme for sølv og bronse.

– Jeg skulle selvsagt hatt bronsemeda­ljen. Det er surt å tape den på slutten, men jeg er med å kjempe om medaljen, og det er stort i seg selv, beskriver den norske 32-åringen.

– Det er ti treff som er fasiten i dag når alle på pallen skyter det. Da blir det vanskelig med min ene bom, legger hun til.

– Det så ut som du jublet ved målgang der. Gjorde du det?

– At jeg jublet? Jeg jublet vel fordi løpet var ferdig da.

Vm-sprinten, som gikk i tunge forhold på «melete» snø, ble som ventet høydramati­sk.

– Dette er som et gulløp for henne etter alt hun har vært gjennom, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen på kanalens sending om Olsbu Røiselands løp.

USIKKER PÅ FORMEN

Røiseland var usikker på formen inn mot VM etter en høst uten den vanlige treningsme­ngden. Hun slet med ettervirkn­inger fra virussykdo­mmen helvetesil­d.

Den norske 23-åringen Juni Arnekleiv overrasket alle med to fulle hus og en 12. plass.

Ingrid Landmark Tandrevold åpnet glimrende, og med startnumme­r 32 gikk hun ut i ledelse etter liggende skyting.

Hun hadde også raskeste tid da hun kom inn til stående, men to bom sendte henne nedover på resultatli­sta.

Etter målpasseri­ng var det en tydelig preget Tandrevold som ble støttet og hjulpet ut av området.

– Det gikk helt fint. Jeg var bare veldig, veldig sliten etter målgang. Kanskje jeg gikk litt for mye med hjertet i dag. Jeg åpnet hardt og tenkte at det er bare medaljene som gjelder. Jeg ga alt jeg hadde, ettersom jeg hadde ingenting å tape, sier Tandrevold til VG.

– Hvilke følelser hadde du i kroppen etter målgang?

– Man går alt man har og hodet vil gå fortere, men kroppen vil ikke. Så jeg var bare utrolig, utrolig sliten

Hanna Öberg hadde 9,4 sekunder å gå til Denise HerrmannWi­ck da den svenske jenta forlot standplass etter stående.

Hun hadde også fordelen av å gå på tidene til den tyske jenta, som hadde tidligere startnumme­r. Men i mål var hun 2,2 sekunder for sent ute.

Marte Olsbu Røiseland gikk ut i stor fart, men bommet én gang på liggende. Etter fullt hus på stående gikk ut hun på tredje plass, 20 sekunder bak Hanna Öberg.

PS! Storfavori­tten Julia Simon fra Frankrike åpnet med fullt hus, men sprakk fullstendi­g da hun bommet på sine to siste skudd på stående.

 ?? FOTO: JAVAD PARSA / NTB ?? Marte Olsbu Røiseland kjempet om tredjeplas­sen under 7,5 km sprint for kvinner i VM i skiskyting men endte opp med fjerdeplas­sen.
FOTO: JAVAD PARSA / NTB Marte Olsbu Røiseland kjempet om tredjeplas­sen under 7,5 km sprint for kvinner i VM i skiskyting men endte opp med fjerdeplas­sen.
 ?? FOTO: ANDERS WIKLUND / TT / NTB ?? Tysklands Denise Herrmann-wick leverte gull under kvinnenes sprint.
FOTO: ANDERS WIKLUND / TT / NTB Tysklands Denise Herrmann-wick leverte gull under kvinnenes sprint.
 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER / AP / NTB ?? Ingrid Landmark Tandrevold åpnet glimrende, men to bom sendte henne nedover på resultatli­sta.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER / AP / NTB Ingrid Landmark Tandrevold åpnet glimrende, men to bom sendte henne nedover på resultatli­sta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway