Fædrelandsvennen

Slektninge­r skal ha oppsøkt samboeren flere ganger

Kvinnen som ble funnet død i en fryseboks i Sverige har flere slektninge­r på Sørlandet. De skal ha oppsøkt gården flere ganger da hun sluttet å gi lyd fra seg.

- KRISTIANSA­ND ERLEND OLSBU

En slektning Fædrelands­vennen har snakket med opplyser at kvinnen pleide å sende familiemed­lemmene sine en melding når de hadde bursdag. I 2018 ble det plutselig stille.

– Det var personer ute på eiendommen flere ganger. Vi var også i kontakt med politiet, sier en slektning til Fædrelands­vennen.

Kvinnens samboer skal hver gang ha kommet med en forklaring på hvorfor det ikke var mulig å treffe henne.

Under et besøk sommeren 2019 skal 56-åringen ha sagt at kvinnen var ute og gikk tur med hunden.

– Naboer sa at de ikke hadde sett henne på et år. Vi skjønte da at noe måtte være galt, sier et familiemed­lem til NRK.

Fædrelands­vennen har bedt svensk politi kommentere opplysning­ene om at slektninge­ne meldte kvinnen savnet for flere år siden, men ikke fått svar.

HAR FORKLART SEG

Torsdag ble 56-åringen pågrepet av politiet. I en fryseboks på mannens gård fant politiet levningene av en kvinne. Hun er ikke formelt identifise­rt, men politiet antar at det er 56-åringens samboer.

– Vi har ikke en fullstendi­g identifise­ring av kvinnen, men foreløpig antar vi at det er kvinnen som tidligere har bodd på adressen. Påtalemynd­igheten har ikke satt noen dato for når hun skal ha blitt drept, sa påtalemynd­ighetens representa­nt Linda Karlsson til Fædrelands­vennen søndag.

Politiet mener kvinnen kan ha vært død siden september 2018. 56-åringen nekter for å ha drept

henne, men erkjenner likskjendi­ng.

– Han har erkjent å ha oppbevart kvinnen i sin fryseboks i flere år, sa mannens forsvarer Stefan Liliebäck etter søndagens fengslings­møte i Karlstad.

Mandag opplyser forsvarere­n til NRK at mannen har forklart seg om hvordan kvinnen døde i avhør.

– Han har fått spørsmål om hvordan hun døde og hvordan hun havnet i frysebokse­n. Dette har han svart utfyllende på, men hva han har sagt kan jeg ikke si, sier Liliebäck til NRK.

Både siktede og avdøde er fra Sørlandet. I 2004 var kvinnen registrert bosatt på en adresse i Kristiansa­nd. To år senere bodde hun sammen med 56-åringen i annen kommune på Sørlandet.

Ifølge NRK flyttet paret til Sverige for over ti år siden. Begge har siden vært registrert på den samme adressen i Värmland.

DØMT FLERE GANGER

56-åringen er domfelt og bøtelagt flere ganger i Norge. I 2007 ble

han dømt for to tilfeller av blotting og ruspåvirke­t kjøring uten gyldig førerkort.

Ifølge dommen fra Kristiansa­nd tingrett har mannen vært innlagt til psykiatris­k behandling flere ganger.

I dommen framgår det at mannen, som da var i 40-årene, blottet seg ved to ulike anledninge­r. En gang blottet seg for ei jente på 13 år som var på vei hjem fra skolen. Ved en annen anledning dro han hjem til en kvinnen en kvinne i 70-årene. I kvinnens hjem blottet han seg for henne flere ganger.

Mannen er flere ganger tatt for kjøring i ruspåvirke­t tilstand. I 2006 stakk han fra bilen og gjemte seg i skogen. Da han ble pågrepet hadde mannen tatt av seg bukse og skjorte. Han hadde også fått et kutt i hodet.

På 1990-tallet ble mannen dømt for voldtekt. I denne dommen vises det til at mannen har hatt en vanskelig oppvekst, uten at det fikk betydning for straffeutm­ålingen.

 ?? FOTO: HELENA KARLSSON / NYE WERMLANDS-TIDNINGEN ?? Svensk politi fant kroppsdele­r fra en norsk kvinne på denne adressen i Värmland i Sverige.
FOTO: HELENA KARLSSON / NYE WERMLANDS-TIDNINGEN Svensk politi fant kroppsdele­r fra en norsk kvinne på denne adressen i Värmland i Sverige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway