Fædrelandsvennen

Solgte over 100.000 liter øl

Puben i Kristiansa­nd selger desidert mest Carlsberg i Norge.

- KRISTIANSA­ND TEKST: JON BERNTSEN KÅSA jon.berntsen.kasa@fvn.no

– Det er selvfølgel­ig svært gledelig for oss. Vi jobber hele tida med å forbedre oss. Vi setter pris på å se at vårt arbeid bærer frukter, skriver Hallgeir Hansen, daglig leder i Skagen pub, i en e-post til Fædrelands­vennen.

Puben i Markens gate er det skjenkeste­det i Kristiansa­nd som solgte desidert mest øl i 2022.

OVER 100.000 LITER ØL

Gjennom fjoråret solgte puben totalt 103.428 liter øl.

Året før, i det koronapreg­ede 2021, solgte de nærmere 60.000 liter øl. Også da solgte de mest i byen.

– Vi tror også at noe av grunnen for suksessen er at vi fokuserer på å være en folkelig pub og restaurant som fenger alle. Enten du er ung, gammel eller student skal Skagen være sted hvor du treffer kjentfolk, skriver han.

– SABLA DYKTIGE ANSATTE

Hansen mener at deres danske konsept har bidratt til å tiltrekke seg både turister og fastboende til lokalet på hjørnet av Markens gate og Kongens gate.

– Skagen er en levende plass, uansett hvilken dag. Selv på julaften og nyttårsaft­en er våre dører åpne. Dessuten har vi sabla dyktige ansatte, som alltid står på, og har stor glede av bar- og restaurant-faget. Det skal aldri undervurde­res, skriver Hansen.

SELGER MEST CARLSBERG

Skagen har en tydelig dansk profil, og det er Carlsberg som puben selger desidert mest av.

I løpet av fjoråret solgte de totalt 95.770 liter Carlsberg.

Dermed er Skagen det utestedet som selger mest av det ølmerket i landet, bekrefter kommunikas­jonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Han sier at Skagen er ganske soleklart på topp på deres salgsliste. De utestedene som selger nest mest Carlsberg har et salgsvolum på rundt 75.000 liter i året, opplyser han.

– Skagen har et konsept som tiltrekker seg mange, og har relativt hyggelige priser. Jeg snakket med vår salgssjef i Kristiansa­nd som sier at du finner alle mulige mennesker der og at det er god stemning. Da selges det mye øl, sier Bruusgaard.

Han legger til at puben trolig hadde passert 100.000 solgte liter om ikke det var skjenkesto­pp i noen uker i starten av 2022 på grunn av koronapand­emien.

Skagen pub åpnet på sensommere­n i 2019 i lokalet til Frk. Larsen, som gikk konkurs tidligere samme år.

Det siste tilgjengel­ige regnskapet til Skagen er fra 2021, og viser en omsetning på nær tolv millioner kroner og et underskudd på 1,3 millioner kroner.

DOBBELT SÅ MYE SOM HARVEY`S

Skagen har solgt rundt dobbelt så mye øl som neste utested på lista over skjenkeste­der. På andreplass er Harvey`s, som solgte 52.142 liter øl.

Deretter følger Håndverker­en (48.990 liter), Kombinat/kick scene (46.269 liter) og Victoria pub (45.269 liter).

Erik Wikstøl, som er medeier på Håndverker­en og Harvey`s, skriver til Fædrelands­vennen at de har jobbet med konseptene deres over tid, og at de derfor selger mye alkoholvar­er.

– Vi fokuserer på verdi fremfor pris, og det treffer. Selv om det koster mer å besøke oss, føler gjesten en større totalverdi basert på mat, service, atmosfære og andre parametere, sammenlign­et med steder som dumper prisene for å slippe forventnin­ger rundt standard og kvalitet, skriver Wikstøl.

Tallene kommer etter at alle aktører med skjenkebev­illing har levert sin omsetnings­oppgave for 2022 til Kristiansa­nd kommune.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Daglig leder Hallgeir Hansen kaller salgstalle­ne for «svært gledelige».
FOTO: JACOB J. BUCHARD Daglig leder Hallgeir Hansen kaller salgstalle­ne for «svært gledelige».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway