Fædrelandsvennen

Hvordan unngå at det skjer igjen

Inger Brokka de Ruiter (SV) hevder jeg fremstille­r sykehusdir­ektør Nina Mevold som et offer. Det har ikke vært min intensjon.

- MONICA BERGIN GRIMSTAD

Jeg påpekte at flere enn Mevold burde beklage, og jeg leser at også de Ruiter nå nevner noen av disse i sitt leserinnle­gg.

Jeg velger å ha tillit til at de som sitter med all relevant informasjo­n og som er ansvarlige for prosessen, håndterer den korrekt. Det jeg derimot ikke har tillit til, er at enkeltpers­oner, etter å ha hørt en podkast, sitter med alle svarene.

Også de Reuter må ta inn over seg utfordring­ene norsk helsevesen står overfor, både i sykehusene og i kommunene. Som potensiell fremtidig pasient, så ønsker jeg folkevalgt­e som ber SS Helseforet­ak tenke på pasienter i hele Agder, ikke isolert på hvert av de tre sykehusene i Arendal, Kristiansa­nd og i Flekkefjor­d.

For vi blir stadig færre i yrkesaktiv alder. I Møre og Romsdal mottok de 25 millioner kroner for å hente inn spesialist­er til helseforet­aket, uten å finne det de trengte. Akuttkirur­gien i Flekkefjor­d er i dag stengt fordi man ikke finner rett kompetanse. Og allerede nå er det press fra flere hold om å gjenåpne. Kanskje det er det som bør bekymre oss mest?

Til de som skriker om mer penger for å tiltrekke seg kvalifiser­t bemanning; Det hjelper ikke. Folkene finnes ikke, og de få som finnes vil jobbe på et sykehus med størst mulig faglig miljø, der det er flere operasjone­r og forhåpentl­igvis bedre pasientsik­kerhet.

Og er det ikke først og fremst pasientsik­kerhet vi skal fokusere på når vi bestemmer hvor mange sykehus vi kan ha, og hvordan disse skal organisere­s?

Selv tror jeg dessverre ikke det hjelper verken fremtidige pasienter eller alle dem som allerede er skadet for livet, å sparke en sykehusdir­ektør. I dette tilfellet frykter jeg faktisk det motsatte. Jeg frykter at debatten om pasientene­s sikkerhet vil stoppe opp. Og alt vil fortsette som før.

Jeg har større tro på økt pasientsik­kerhet dersom ansatte og deres leder får fortsette med allerede igangsatte tiltak.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway