Fædrelandsvennen

Håp i en dråpe vann

Konfirmant­er, frivillige og ansatte i menigheter over hele landet forbereder seg til å gjøre en forskjell gjennom Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n 26. – 28. mars.

- FREDDY BERG, domprost i Kristiansa­nd

I Kristiansa­nd starter det hele med den tradisjons­rike «brødaksjon­en» lørdag 25. mars der 1000 brød deles ut i Markens sammen med en oppfordrin­g om å være med på aksjonen.

Årets aksjon har tittelen «Håp i en dråpe vann». Vann kan endre et liv, en landsby og et land. 15-åringen Deodata Julius i Tanzania er et eksempel på det. Tidligere måtte hun gå tre timer to ganger daglig for å hente vann til familien sin. Hun ble utslitt av den tunge vannbæring­en, og droppet ofte skolen. Da landsbyen fikk brønn, begynte Deodata på skolen igjen. Nå drømmer hun om å bli lege.

Tilgang til rent vann gir mange positive ringvirkni­nger. Vannbårne sykdommer er redusert, og rent vann har ført til bedre helse. Vanntilgan­g gir også bøndene muligheter til å effektivis­ere jordbruket. Smarte dryppsyste­mer gir muligheter for tredobling av inntektene, og gjør også bøndene bedre rustet mot klimaendri­nger.

Fasteaksjo­nen gir også Kirkens Nødhjelp handlingsr­ommet til å redde liv i akutte kriser og katastrofe­r. Takket være midler fra blant annet fjorårets fasteaksjo­n, hadde Kirkens Nødhjelp mulighet til å gi akutt nødhjelp til flyktninge­r da krigen brøt ut i Ukraina for over et år siden. I Syria gir Kirkens Nødhjelp katastrofe­respons til jordskjelv­rammede i form av mat, vann, hygieneart­ikler og tepper.

Samarbeid med lokale partnere muliggjør rask respons når kriser og katastrofe­r inntreffer. Dugnadsånd­en og giverglede­n som kommer til syne gjennom Fasteaksjo­nen bidrar til å skape håp og forandring. Sammen gjør vi en forskjell!

 ?? FOTO: LISE SKOGSTAD ??
FOTO: LISE SKOGSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway