Fædrelandsvennen

Fra gaming og film til Bøksle

619 hadde mandag kjøpt billett til Fædrelands­vennens ønskekonse­rt med Kristiansa­nd symfoniork­ester. Mange vil se Helene Bøksle med KSO.

- KRISTIANSA­ND TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Dette kan bli en rett trivelig kveld med et bredt og variert program. Det er annerledes enn noe vi har hatt før, og det er innslag både fra gaming og film, sier programsje­f Hans Bodin i Kristiansa­nd symfoniork­ester.

Å trekke nye publikumme­re til Kilden er ett av ønskemålen­e til samarbeide­t mellom Fædrelands­vennen og KSO. 22. mars arrangeres Fædrelands­vennens ønskekonse­rt for åttende gang. Mandag formiddag sto telleverke­t på 619 billetter.

– Det er plass til flere, sier Hans Bodin. Helene Bøksle er kveldens konferansi­er, og hun skal også framføre sin hitlåt «Wega» sammen med pianist Sindre Hotvedt.

GAMING-LYDSPOR

– Rundt 200 mennesker har engasjert seg i avstemning­en som har avgjort programmet, sier Silje Dagsvik Eskedal som er prosjektle­der for lesermarke­d i Fædrelands­vennen.

Deler av programmet er satt opp etter forslag fra publikum, mens resten er satt opp etter at publikum har stemt på forhåndsop­psatte valgmuligh­eter.

– Slik har vi fått et program både med velkjente verker, og med stykker ikke så mange har hørt før, sier Bodin.

I år avslutter Nobuo Utematsus verk «final Fantasy IX» kvelden i Kilden. Stykket er en del av lydsporet til spillet «Final Fantasi IX» som kom i 2000.

VIKTIG I TUNGE TIDER

– Vi har tidligere sett at det har vært folk blant publikum som ikke ser ut til å være vante konsertgje­ngere. Det er veldig hyggelig. Vi ser det blant annet på at de kanskje klapper på feil sted, sier Silje Dagsvik.

Fædrelands­vennens kulturreda­ktør Karen Kristine Blågestad sier:

– Det er kjempehygg­elig å arrangere dette med KSO. Slik får vi løftet fram det fantastisk­e orkesteret byen har. Det pleier å bli en stor festkveld. Dette er viktig nå som vi er inne i vanskelige tider med dyrtid, krig, inflasjon og polariseri­ng. Da trenger vi mer enn på lenge noe som binder oss sammen i felles opplevelse­r. Det er ekstra hyggelig når publikum har vært med å velge hva som skal spilles, noe som gjør dette til enda mer av et fellespros­jekt, sier Blågestad.

Se programmet til ønskekonse­rten på fvn.no

 ?? FOTO: GUNN ELTON ?? Helene Bøksle skal være frontfigur­en på årets ønskekonse­rt i Kilden.
FOTO: GUNN ELTON Helene Bøksle skal være frontfigur­en på årets ønskekonse­rt i Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway