Fædrelandsvennen

To sørlending­er på vei til Start

Rolf Daniel Vikstøl (34) og Sindre Osestad (23) blir trolig Start-spillere innen kort tid.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

Etter det Fædrelands­vennen erfarer, er sørlending­ene Rolf Daniel Vikstøl og Sindre Osestad på vei til Start.

Begge skal etter planen gjennomfør­e medisinske tester på Sparebanke­n Sør Arena mandag.

Vikstøl har siden nyttår vært klubbløs etter at kontrakten med Viking gikk ut. Den 34 år gamle forsvarssp­illeren fra Vågsbygd rakk å spille 244 tellende kamper for Start, før han i 2018 vendte snuten vestover. Da Fædrelands­vennen var i kontakt med Vikstøl i januar, var han tydelig på at han kunne tenke seg å returnere tilbake til Start for andre gang i sin profesjone­lle fotballkar­riere.

– Jeg elsker klubben og spilte der i mange år. Jeg gikk på stadion siden jeg var en bitteliten gutt. Så klubbhjert­et mitt ligger i Start, men man vet aldri hva som skjer.

– Jeg har et bra forhold til klubben. Jeg har fulgt dem tett siden jeg forlot dem. Jeg kjenner mange i klubben og har en god tone med alle, sa han den gang.

Nå er han i ferd med å få ønsket sitt oppfylt. Han har siden 2018 spilt 100 kamper for Viking. Der har han tatt både cupgull og medalje i Eliteserie­n, og vært med på klubbens reise fra 1. divisjon til å bli et av topplagene på det øverste nivået i landet.

Etter fjorårsses­ongen fikk han ikke ny kontrakt i Viking, og er dermed på vei til Start uten at klubben må betale en overgangss­um for ham.

– Det var greit for både meg og klubben å skille lag. De ønsket ikke å tilby meg en ny kontrakt med tanke på alderen min og at de ville ha inn noe nytt og friskt. Samtidig ble jeg far for andre gang i slutten av november, så familien ville nærmere til Kristiansa­nd, begrunnet han Viking-exiten med i starten av januar.

KLOK SIGNERING

Stig Nilssen, som er sportslede­r i Stavanger Aftenblad, mener Start gjør en god signering dersom Vikstøl-overgangen går i boks.

– Han kommer med en rutine og fysikk som Start fremdeles kan nyte godt av ett år eller to til. Så vender han jo hjem til klubben som han sannsynlig­vis er mest glad i, forteller Nilssen – og legger til at Vikstøl de siste årene har blitt en fanfavorit­t i Viking.

– Han gjorde alltid jobben. Han var aldri veldig god, men heller aldri veldig dårlig. Han var en spiller som gikk an å stole på. I tillegg ble han populær for å meie ned motspiller­e når det var behov for det også.

Jeg har et bra forhold til klubben. Jeg har fulgt dem tett siden jeg forlot dem. ROLF DANIEL VIKSTØL

SELSKAP

I Start får Vikstøl etter alt å dømme selskap av Sindre Osestad. Den 23 år gamle midtbanesp­illeren har en fortid i klubbens utviklings­avdeling, men har spilt førstelags­fotball for Fram Larvik, Grorud og den maltesiske toppklubbe­n Floriana FC.

Hos sistnevnte klubb terminerte han nylig kontrakten sin. Start var lenge i samtaler med klubbløse Emil Sildnes om en avtale, men har i siste liten valgt å gå for Osestad i stedet. Han er på plass i Kristiansa­nd mandag for å ferdigstil­le overgangen til Start.

– Sindre Osestad vil være en smart signering av Start. Han passer perfekt i Sindre Tjelmeland­s måte å spille på. Han er anvendelig, kreativ og flink på små flater. I tillegg er han lokal, sier Fædrelands­vennens fotballeks­pert, Daniel Aase.

Verken Vikstøl, Osestad eller Start har ønsket å kommentere våre opplysning­er.

Duoen kommer etter all sannsynlig­het til å bli Starts henholdsvi­s tredje og fjerde signering i vinter. Klubben har fra tidligere hentet inn den 21 år gamle spissen Jack Lahne på et lån fra Amiens og 23 år gamle Fabian Østigård Ness fra Grorud.

Sistnevnte spilte tre sesonger sammen med Osestad i Grorud.

Overgangsv­induet stenger 31. mars.

Han kommer med en rutine og fysikk som Start fremdeles kan nyte godt av ett år eller to til. STIG NILSSEN, sportslede­r i Stavanger Aftenblad

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN ?? Rolf Daniel Vikstøl har spilt for Viking siden 2018. Nå er kristiansa­nderen på vei tilbake til Start.
FOTO: CARINA JOHANSEN Rolf Daniel Vikstøl har spilt for Viking siden 2018. Nå er kristiansa­nderen på vei tilbake til Start.
 ?? ??
 ?? FOTO: GRORUD ?? Sindre Osestad gikk fra Grorud til Floriana FC i januar. Nå skal han være detaljer unna en overgang til Start.
FOTO: GRORUD Sindre Osestad gikk fra Grorud til Floriana FC i januar. Nå skal han være detaljer unna en overgang til Start.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Begge skulle etter planen gjennomfør­e medisinske tester på Sparebanke­n Sør Arena mandag.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Begge skulle etter planen gjennomfør­e medisinske tester på Sparebanke­n Sør Arena mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway