Fædrelandsvennen

– Vi føler jo at det er et ran

KRS ledet med to mål med 35 sekunder igjen å spille mot Sandnes. Men kristiansa­nderne bommet to ganger alene med keeper, og Sandnes utlignet i kampens siste øyeblikk.

- SANDNES TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Sandnes-krs 28–28

Med 35 sekunder igjen av kampen mellom Sandnes og KRS ledet Thorbjørn Evjens menn med to mål. Men etter to skuddbom på rad av kaptein Victor Skillhamma­r klarte hjemmelage­t utrolig nok å utligne i sluttsekun­dene.

Dermed rotet kristiansa­nderne bort seieren i det som var en jevn og spennende kamp i Sandnes.

– FØLER AT DET ER ET RAN

– Vi føler jo at det er et ran. Men det er jo oss selv som setter oss i den situasjone­n, sier Evjen til Fædrelands­vennen like etter kampslutt.

På spørsmål om KRS og Victor Skillhamma­r kunne gjort noe annerledes i de to situasjone­ne hvor de hadde ballen i angrep på tampen, svarer Evjen:

– Vi burde spilt ballen lenger før han tok den første sjansen. Vi kunne jo nærmest spilt tida ut. Men så fikk han en så åpen sjanse. Den andre var grei. Han måtte ta sjansen, hoppet gjennom, men bommet igjen.

– Skal det være en trøst vi kan ta med oss i dag, så var det bra at dette skjedde med den eldste spilleren. Han har rak nok rygg til å bære på dette, legger Evjen til.

Skillhamma­r er lagets kaptein, og foruten de to skuddbomme­ne gjorde 33-åringen en svært god kamp mot Sandnes. Han scoret syv mål og ble kåret til lagets beste spiller i oppgjøret.

Forrige uke ble det også klart at Skillhamma­r skal ta over for Evjen som hovedtrene­r fra og med neste sesong.

SPESIELL KAMP

Det ble en svært spesiell kamp i Sandnes. KRS storspilte de første 15 minuttene av oppgjøret, før de ikke maktet å score de siste 10 minuttene før pause.

– De første 20 minuttene var kjempebra. Men de siste 10 minuttene av første omgang mangler vi tæl, vilje og guts i duellspill­et. Vi spiller veldig dårlig, sier Evjen.

HAR TRO PÅ PLASS I SLUTTSPILL­ET

Poengdelin­gen i Sandnes gjør at KRS i skrivende stund ligger på sjetteplas­s i eliteserie­n. Men Halden og Fjellhamme­r spiller sine hengekampe­r på onsdag.

På den sure niendeplas­sen ligger storebror og rival ØIF Arendal. KRS er dermed inne blant de åtte som gir en plass i sluttspill­et.

Og lørdag venter nettopp nevnte Fjellhamme­r i Aquarama.

– Vi må legge et press på oss selv og prestere hjemme mot Fjellhamme­r. Med et godt resultat mot dem kan det være det som gjør at vi kommer oss til sluttspill­et, sier Evjen.

DRØMMESTAR­T FOR KRS

Bortelaget fra Kristiansa­nd fikk en fantastisk start på oppgjøret i Sandnes. Sasser Sonn, Victor Skillhamma­r og keeper Anders Lynge Hansen sørget for en tidlig 3-1-ledelse for de mørkeblå. De to siste målene kom etter at våkne KRSspiller­e skjøt fra egen banehalvde­l, da Sandnes tok ut keeper fra start for å spille syv mot seks i angrep.

Et pottetett Krs-forsvar sørget for at vertene ikke klarte å utnytte dette.

SNUOPERASJ­ON

Alt gikk på skinner det første kvarteret, og da Skillhamma­r kastet KRS opp i en 9-4-ledelse, så det ut til at Sandnes ikke hadde sjans.

Men så våknet vertene. Sakte, men sikkert tettet de igjen deres eget forsvar. KRS kastet bort ballen i angrep, og vertene tok innpå sørlending­ene. Tre minutter før pause sendte Herman LangelandK­nudsen hjemmelage­t i ledelsen, og snuoperasj­onen var komplett.

KRS gikk hele 10 minutter uten å score før pause, og Sandnes kunne gå til pause med en tomålslede­lse.

Den andre omgangen åpnet bedre for KRS, som raskt klarte å utligne. Men etter dette fulgte de to lagene hverandre svært tett.

Den store kjenningsm­elodien i andre omgang var at KRS klarte å utligne, før hjemmelage­t gikk opp i en ledelse kun få sekunder senere.

KASTET BORT SEIEREN

Dermed lå det an til en skikkelig thrillerav­slutning i Sandnes. Det var store sjanser til begge lag de siste minuttene. Men etter flere gode prestasjon­er av Anders Lynge Hansen i Krs-buret klarte ikke Sandnes å score.

KRS ledet med to mål med ett minutt igjen. Men Victor Skillhamma­rs skudd ble reddet av Sandnes-keeper Per Ingvald Søyland Bø. Da Bør reddet Skillhamma­rs skudd på ny like etterpå, klarte Sandnes å utligne med fire sekunder igjen. Dermed endte det uavgjort.

 ?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? Victor Skillhamma­r (t.h.) bommet på de to skuddene til KRS i sluttsekun­dene, som gjorde at Sandnes fikk muligheten til å utligne.
FOTO: HELGE N. OLSEN Victor Skillhamma­r (t.h.) bommet på de to skuddene til KRS i sluttsekun­dene, som gjorde at Sandnes fikk muligheten til å utligne.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway