Fædrelandsvennen

136 barn venter på plass i barnehage

Nå får foreldre svar på om de får den barnehagen de ønsker seg. Til nå har 1254 barn fått tilbud. 136 barn står på venteliste.

- KRISTIANSA­ND ANETTE OS

– Vi har god barnehaged­ekning i Kristiansa­nd, men problemet er at plassene ikke alltid er der barna bor, sier Mariann Stephansen, rådgiver i oppvekstdi­rektørens stab i Kristiansa­nd kommune.

1. mars gikk fristen ut for å søke barnehagep­lass i Kristiansa­nd. Nå får foreldre svar på om de får den barnehagen de har ønsket.

Så langt har 1254 barn fått tilbud om plass. 136 står på venteliste.

– Vi tar kontakt med alle som ikke har fått tilbud, og følger dem opp. Vi vil prøve å finne en plass til barna, ut ifra logistikke­n til familien og hva som er best for dem.

For de som har barn som står på venteliste, ber hun dem legge til flere barnehager på søknaden.

Det blir frigjort plasser som følge av overflytti­nger mellom barnehager. De som har fått ny plass må si opp den plassen de har. Det blir derfor flere ledige plasser, men det tar litt tid, forteller hun.

PRESS I BYDELER

Noen bydeler opplever mer press på barnehagep­lasser enn andre. I år er det mest press på Søm.

Barnehagen­e med flest barn på venteliste er:

Vågsbygd FUS barnehage Læringsver­kstedet Solkollen Søm Læringsver­kstedet Solkollen Hånes Læringsver­kstedet Liantjønn

Linn Høyland Larsen

er daglig leder i Vågsbygd FUS Barnehage. De fikk 140 søkere i år. 42 barn fikk plass, mens 38 barn står på venteliste.

– Vi er veldig glade for at så mange søker seg til vår barnehage, og at foreldre viser oss den tilliten, sier hun.

Hun tror det er flere årsaker til at de for andre år på rad er en av de barnehagen­e flest søker seg til.

– Jeg tror det handler om at vi har et godt omdømme i nærmiljøet. Og at vi har åpningstid­er fra halv sju til fem, og at vi har helårsåpen­t – altså at foreldre selv velger når de tar ut ferie.

FORELDRE RINGER DAGLIG

De siste ukene har hun fått daglige oppringing­er fra foreldre som venter på plass.

– De lurer på hvordan de ligger an på lista. Vi svarer at hvis de får plass, kommer tilbudet 20. mars. Og hvis de ikke får tilbud i første omgang, kan de få et tilbud i andre omgang.

Hun tror at spesielt foreldre som jobber turnus, søker seg til dem.

– Vi har mange foreldre som jobber i industrien og i helsevesen­et, og åpningstid­ene er trolig en av årsakene til at mange av disse søker seg til oss, sier hun.

Ifølge Kristiansa­nd kommune er områdene med flest ledige barnehagep­lasser på Flekkerøy, Tveit og Torridal/mosby.

De fleste med rett til barnehagep­lass vil få tilbud innen utgangen av mai, men det kan bli sendt tilbud helt fram til august.

Dette koster en barnehagep­lass:

Makspris for en barnehagep­lass er 3000 – eller 6 prosent av familiens samlede brutto årsinntekt. Foreldre kan søke redusert foreldrebe­taling for barnehageå­ret 2023/2024 så snart de har fått skattemeld­ingen for 2022.

Fra 1. august 2023 endres søskenmode­rasjon for barn nummer tre. Plass for barn nummer tre blir gratis, det samme hvis de har flere enn tre barn i barnehage. Hvis man har to barn, er søskenmode­rasjonen 30 prosent.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? 1. mars gikk fristen ut for å søke barnehagep­lass i Kristiansa­nd. Nå får foreldre svar på om de får den barnehagen de har ønsket. Vågsbygd FUS barnehage har lengst venteliste.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE 1. mars gikk fristen ut for å søke barnehagep­lass i Kristiansa­nd. Nå får foreldre svar på om de får den barnehagen de har ønsket. Vågsbygd FUS barnehage har lengst venteliste.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway