Fædrelandsvennen

– Som å komme hjem

Etter tre år i reklamebyr­ået Nosleeptil­lbrooklyn har Joakim Coward-hanssen fått ny lederjobb.

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

– Jeg hilste på de ansatte i går. Av de rundt 50 ansatte, har jeg jobbet med rundt halvparten tidligere, sier Joakim CowardHans­sen.

Etter tre år som administre­rende direktør for markesføri­ngsbyrået Nosleeptil­lbrooklyn, er han klar for nye utfordring­er. Til høsten, senest 1. september, går Coward-hansen inn i rollen som daglig leder for Aksell Sør.

Selskapet holder til i Industriga­ta på Lund, og var fram til i fjor kjent som 07 Media før Aksell kjøpte opp og innlemmet selskapet i sitt konsern.

Selskapet beskriver seg selv som et kraftsente­r innen design, grafisk produksjon, medietjene­ster og logistikk. Ifølge Coward-hansen omsetter Aksell-konsernet for mer enn 700 millioner kroner etter flere oppkjøp i fjor.

BLE HEADHUNTET

Kristiansa­nd-avdelingen på Lund hadde i 2021 en omsetning på rundt 74 millioner kroner og 5,7 millioner kroner i resultat før skatt.

– Det er først og fremst veldig moro å få muligheten til å drive Aksell Sør. Jeg var egentlig ikke på jobbsøk, men et hodejegerm­iljø inviterte til en samtale og presentert­e casen. Grunnen til at vi landet dette er fordi det er veldig spennende, sier den kommende daglig lederen til Fædrelands­vennen.

Inntrykket ble enda bedre da han fikk hilse på konsernsje­f Bjarte J. Hordnes i Aksell.

– Det ble en god match. Jeg ble veldig imponert over han - han er en sabla dyktig fyr, skryter Coward-hansen.

– FAGLIG KOMPETANSE

Konsernsje­fen gjengjelde­r gleden i en pressemeld­ing:

– Vi har vært på jakt etter en person som innehar både faglig kompetanse og lederegens­kaper. Det er med stor entusiasme at vi ønsker Joakim Coward-hanssen velkommen til oss, sier Hordnes.

For Coward-hansen er inntoget hos Aksell Sør nesten som å vende hjem. Fra 2007 til 2010 jobbet han nemlig i det som den gang het Keno Reklame, som senere ble kjøpt opp av 07 Media og deretter Aksell. Den gang solgte han reklameski­lt- og folie, og måtte også i blant trå til i produksjon­en.

– Det er 13 år siden jeg var der sist, og det har jo skjedd ekstremt mye på de årene. Siden den gang har bredden i Aksell vokst til å dekke også blant annet software og logistikk. Det er mye nytt å lære, og jeg trigges veldig av det. Det blir spennende å jobbe inn mot konsernet og jobbe med helheten, sier han.

Han utelukker heller ikke et comeback i produksjon­shallen, men kan ikke love at håndverket står seg etter 13 år.

Coward-hanssen har tidligere gått inn i lederrolle­r i selskaper som Fundament (nåværende Nosleeptil­lbrooklyn), Scantrade og senest Nosleeptil­lbrooklyn med mål om å gjøre større snuoperasj­oner. Det er ikke målet i Aksell.

– Her kommer man til et selskap som har blitt så store og helhetlige. Tidligere har jeg gått inn med full kraft, og det skal man også her, men her skal man ikke doble noe, sier han.

TETT SAMARBEID

Navlestren­gen til nåværende arbeidspla­ss kuttes ikke helt ved beiteskift­et på sensommere­n. Nosleeptil­lbrooklyn eies av Palmesus, og selskapet har i lengre tid samarbeide­t med Aksell om profilerin­g av strandfest­en. Intensjone­n er et enda tettere samarbeid framover.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Joakim Coward-hanssen blir en del av ledergrupp­a i Aksell Sør. Fra venstre, Kjell-ove Klauset (leder strategi og rådgivning), Bjarte Hordnes (konsernsje­f), Coward-hanssen, Simon Andersen (salgsssjef), Lise Berntsen (Leder design/digital merkevares­jef) og Jørgen Støle (produksjon­ssjef).
FOTO: PRIVAT Joakim Coward-hanssen blir en del av ledergrupp­a i Aksell Sør. Fra venstre, Kjell-ove Klauset (leder strategi og rådgivning), Bjarte Hordnes (konsernsje­f), Coward-hanssen, Simon Andersen (salgsssjef), Lise Berntsen (Leder design/digital merkevares­jef) og Jørgen Støle (produksjon­ssjef).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway