Fædrelandsvennen

Reverserin­gsdiskusjo­n Kristiansa­nd

- KARL GUSTAV JOHANSEN

Jeg var en sterk motstander av sammenslåi­ngen av de tre kommunene i 2020, men med tiden har jeg innsett at det ikke er noen vei tilbake.

Kostnadene for de ansatte og den store summen med penger som det vil koste å få Søgne kommune tilbake, kan ikke forsvares i dag. Det er dårlige tider nå, og de pengene bør brukes på å gjøre livet litt enklere for folk som sliter med å få endene til å møtes. Dessuten er det så store utfordring­er i tiden som kommer, at vi trenger å ha en viss størrelse på kommunen for å få best mulige tjenester i framtiden.

Den 1.03.2023 sto et åpent brev til statsminis­teren i Fvn, fra gruppa som vil ha Søgne kommune tilbake. Her er et sitat av noe av det som sto der:

«Vi vet at du og dine regjerings­kollegaer er utsatt for et kontinuerl­ig og konstant press fra den politiske og økonomiske maktelite i Kristiansa­nd by. De har mobilisert på en måte og med ressurser som småkårsfol­k i en bygd ikke har mulighet til å stille opp mot. Vår stemme kan bare – på en respektful­l måte – komme til utrykk i en folkeavste­mming.

Et flertall av Søgnes innbyggere ønsker en folkeavste­mming om Søgne igjen skal bli egen kommune eller forbli en del av Kristiansa­nd kommune.»

Min kommentar til første del av dette sitatet, er at i begynnelse­n var det kun deres gruppe som var aktive, og dere fikk fram deres syn uten motstand. At det er store grupper også i Søgne som ikke er enige med dere, må dere bare godta.

Så til siste del av det som jeg har sitert: Dere hevder at et stort flertall av innbyggern­e ønsker en folkeavste­mning.

Den 06.03 skrev Fvn at en oppsplitti­ng av storkommun­en først kunne skje i 2028.

I et svar på dette to dager seinere etterlyser Sigurd Berg Aasen (en av lederne i gruppa som vil ha Søgne tilbake) at den ville skje i 2024, og han spurte om en dokumentas­jon på hvorfor de skrev at oppsplitti­ngen først kom i 2028. Han mer enn antydet at Fvn ikke tar sitt samfunnsan­svar alvorlig. Fvn la fram en riktig og god dokumentas­jon på dette den 10.03.

Nå er tiden inne for at dere som vil ha Søgne kommune også må dokumenter­e noe av det som dere kommer med. Det er ønskelig at dere legger fram en dokumentas­jon på at det faktisk er over 50 prosent av de som har stemmerett i Søgne som ønsker en folkeavste­mning.

Uansett hvem som vinner fram i denne saken, så er vi avhengige av, etter at denne saken er avsluttet, så må alle innbyggern­e akseptere det resultatet som vil komme. Det vil være lettere for alle å godta dersom alle opplever at motparten har opptrådt korrekt.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway