Fædrelandsvennen

Den ansiktsløs­e systemsvik­ten

- JON S. OTTERSEN

Hva er det som gjør at ledelsen ved SSHF ikke forstår betydninge­n av, innholdet i og konsekvens­ene ved å bruke ordet systemsvik­t, spør advokat Ingrid M. Robstad i et nylig leserinnle­gg i Fvn.

Sykehusdir­ektør Nina Mevold har tidligere fraskrevet seg alt ansvar med henvisning at det har vært «systemsvik­t» som medførte at «Flekkefjor­d-legen» kunne feiloperer­e et 100-talls pasienter, over mange år, mens Mevold var på vakt.

I arbeidsins­truksen til Mevold står det klart og tydelig: Mevold har det overordned­e ansvar for kvalitet og pasientsik­kerhet.

Pasientsik­kerhet inkluderer selvsagt også at «systemene» ikke svikter. Det er Mevolds ansvar!

I et nylig leserinnle­gg (17. mars) bekrefter nå informasjo­nssjefen på sykehuset Signy Svendsen at «systemsvik­ten har et tydelig ansikt».

Det er Nina Mevold!

Hun tar det fulle ansvar og henviser til en pressemeld­ing datert 31. mars 2022:

«Jeg (Mevold) har overfor fagmiljøen­e, tillitsval­gte og styret understrek­et det faktum at foretaket har fått forelegget fordi vi har hatt manglende system på overordnet nivå. Det er mitt ansvar som administre­rende direktør å sikre at systemene er på plass.»

Med andre ord, på Mevolds vakt utførte en ikke autorisert lege (Flekkefjor­d-legen) hundrevis av komplisert­e ortopedisk­e operasjone­r, mange som resulterte i livslange pasientska­der. Det var Mevold som godkjente å flytte legen fra Flekkefjor­d til Kristiansa­nd hvor legen fortsatte å operere alene, som resulterte i mange ukvalifise­rte operasjone­r!

Pressemeld­ing 31.03,2022: «Som administre­rende direktør er jeg ansvarlig».

Ta nå det hele ansvaret, Mevold. Vis handlekraf­t; resigner!

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ??
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway