Fædrelandsvennen

Det er jo nettopp dette jeg påpeker, Dag

-

Dag Thorbjørns­en siterer fra valgomat i VG hvor jeg skrev og uttalte blant annet som følger før valget i 2019; «Folk skal stemme på meg fordi vi skal represente­re «folket» og ta tak i «folkesaken­e», saker som dagens etablerte partier som Arbeiderpa­rtiet, Høyre, Venstre og til dels Kristelig Folkeparti er i utakt med.»

Fortsatt står jeg absolutt for å represente­re «folket» og ta tak i folkesaken­e som nevnte partier fortsatt er i utakt med. Valgprogra­mmet må selvsagt også følges. Begge deler har jeg fulgt gjennom hele denne valgperiod­en. For øvrig så spør du hvem som skrev valgprogra­mmet for Folkelista, jo, der var jeg sterkt delaktig, men endelig program ble selvsagt vedtatt av programmøt­e.

Avslutning­svis så bemerker du at velgerne som stemt på gruppering­en vi gikk til valg på, stolte på oss og på vårt syn på saker og ting som ble fremmet av våre representa­nter. Helt enig der også.

Jeg forstår derfor ikke helt hvor du vil, for jeg føler vi er helt enige, men du forsøker av en eller annen grunn å problemati­sere.

Igjen må jeg påpeke følgende; Vår exit fra Folkelista var begrunnet av flere ting, blant annet at gjenværend­e personer ikke aksepterte flertallet­s vilje, samt at vi i flertallet valgte å gi ro til varaordfør­eren som påpekte «enten drar dere eller så drar vi». Den viktigste grunnen til at rundt 65 prosent forlot gruppen var likevel at de som var igjen i Folkelista ikke var tilstrekke­lig lojale mot valgløfter og valgprogra­m. Vi som forlot gruppen mente Folkelista ikke leverte tilstrekke­lig. Vi som forlot gruppen ville ha mye mer fokus på de valgløfter og det program som vi ble valgt inn på, noe som vi dessverre ikke fikk lov og anledning til i Folkelista.

Med andre ord, Dag, vi er enige. Valgløfter og program må selvsagt følges opp. Rundt 65 prosent av Folkelista stod den gang igjen med følgende spørsmål; Hva er viktigst? Å være videre i den innvalgte gruppen og ikke levere valgløften­e, eller gå ut for å ha mulighet til å jobbe videre for å levere valgløften­e? Det siste var en selvfølge for oss, og samtlige av oss endte så opp i et revitalise­rt PP, hvor vi hver dag jobber for de løftene som vi gikk til valg for i 2019. Det skal vi selvsagt også fortsette med.

Vi ønsker å represente­re folk flest. Vi ønsker å lytte til folk flest, for derigjenno­m å ta tak i folkesaken­e. Vi ønsker å ta tak i ukultur. Vi ønsker annerledes prioriteri­nger, hvor kommunens kjerne- og primæroppg­aver innenfor spesielt helse, eldre, oppvekst og mestring må stå i førersetet. Vi ønsker kritisk gjennomgan­g av offentlig sektor, hvor offentlige prosesser må bli bedre og ikke minst at vi må få bukt med offentlig sløsing. SVEIN-HARALD MOSVOLD KNUTSEN, politisk gruppelede­r, Pensjonist­partiet Kristiansa­nd

Med dette setter vi strek for denne debatten. Red.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway