Fædrelandsvennen

– Alltid drømt om å avslutte kar Rrieren min her

Rolf Daniel Viktstøl (34) ble lei seg men aldri bitter da han måtte forlate Start for fem år siden. Nå er kristiansa­nderen tilbake i klubben han elsker.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Jeg har alltid drømt om å avslutte karrieren min i Start. At det skjer nå, er jeg veldig glad for, sier Rolf Daniel Vikstøl.

Tirsdag formiddag gjennomfør­te han sin første treningsøk­t med Start etter å ha returnert tilbake for å bli Start-spiller for andre gang. Etter å ha tilbrakt de siste fem sesongene i Viking, fikk han ikke forlenget kontrakten med siddisene etter fjoråret.

Siden har Vikstøl, som i sin første periode i klubben spilte 244 kamper, gått og ventet på telefonen fra Start. Da den omsider kom for kort tid siden, var det en kort vei fra de første samtalene til en konkret avtale som gjør ham til Start-spiller ut sesongen gikk i boks.

– Jeg er veldig glad og takknemlig over å være tilbake. Jeg har store forventnin­ger til både meg selv og laget. Jeg forventer at vi skal være med å kjempe i toppen, og at jeg skal bidra med min rutine, erfaring og trøkk, sier mannen som i sin første periode i klubben fikk kallenavne­t «røde-rolf» av fansen.

Etter at det ble klart at Vågsbygd-mannen vender hjem, har det florert med oppdaterin­ger i sosiale medier fra nostalgisk­e Startsuppo­rtere som gleder seg over å få Vikstøl tilbake til sørlandskl­ubben.

– Det er rørende. Jeg har aldri glemt Start, selv om jeg har vært vekk i fem sesonger. Dette er klubben jeg har vokst opp med, og det er både en stolthet og glede å kunne ikle seg den gule Start-drakta igjen, sier han.

IKKE BITTER

Det er i sterk kontrast fra det som skjedde for fem år siden. Som 29-åring - etter å ha vært i klubben i over ti år – fikk han beskjed av daværende sportssjef Tor-kristian Karlsen om at han ikke lenger ville bli satset på i Start. Derfor så han seg nødt til å vende snuten vestover for å gjenoppliv­e karrieren.

På spørsmål fra Fædrelands­vennen om han har følt på sinne etter hvordan hans forrige opphold i klubben endte, svarer Vikstøl:

– Jeg var selvfølgel­ig lei meg da jeg fikk vite at det ikke lenger var plass til meg her. Det var jo sårt, men samtidig hjelper det verken meg eller noen andre å være bitter. Det handler bare om å brette opp ermene og jobbe hardt, så får man som regel fortjent til slutt, sier han - som i løpet av de siste fem sesongene har vært med på å ta både cupgull og medalje i Eliteserie­n med Viking.

– Selv om jeg begynner å bli en godt voksen mann, føler jeg at jeg har tatt store steg de siste årene. Jeg har lært utrolig mye om meg selv. Det var bra for meg å få et miljøskift­e etter alle årene i Start, reflektere­r han.

Jeg har noe uoppgjort her. Sist jeg var her fikk jeg ikke helt sjansen. SINDRE OSESTAD

VIL HJELPE DE UNGE

Vikstøl forteller at det er en mer moden spiller som nå returnerer tilbake til klubben han forlot for fem år siden. Han ønsker å hjelpe lagets unge spillere ved å ta i bruk de tingene han selv har lært etter

Vi har mange unge spillere, som jeg ønsker å hjelpe. ROLF DANIEL VIKSTØL

over 15 år i gamet som profesjone­ll fotballspi­ller.

– Vi har mange unge spillere, som jeg ønsker å hjelpe. Kanskje kan jeg bidra med å ta vekk en del av presset som de måtte føle på. Jeg ser fram til det som kan bli en fin sesong for alle som er glad i klubben, sier han.

Og det bekymrer verken Vikstøl eller Start-trener Sindre Tjelmeland at han har gått flere måneder uten å delta på ordinære fotballøkt­er etter at han var ferdig i Viking.

– Jeg har trent mye på egenhånd. Det blir ikke det samme som å ha en ordentlig oppkjøring med et lag, men jeg er godt trent. Det skal ikke ta altfor lang tid før jeg er hundre prosent klar, sier Vikstøl.

– VINN-VINN

– Ideelt sett skulle vi ønsket at han var i full fotball-vigør, men samtidig er han såpass erfaren og ærgjerrig med tanke på egen kropp, at dette vil gå greit, sier Tjelmeland.

Start-treneren sier at Vikstøl primært vil kjempe om en av plassene i den bakre treeren, men at han også kan benyttes som et alternativ på venstre vingback-plassen.

– Det er en vinn-vinn-situasjon for oss. Han er en bra fotballspi­ller, som kommer til å dyrke kulturen vi har skapt videre. Han har spilt mange kamper på høyt nivå, og er en type som vil gjøre at spillerne rundt ham også kommer til å vokse, sier Tjelmeland.

OSESTAD TRENTE FOR FØRSTE GANG

En av dem kan for eksempel være 23 år gamle Sindre Osestad, som i likhet med Vikstøl ble bekreftet klar for Start tirsdag. Midtbanesp­illeren har tidligere vært en del av utviklings­avdelingen til Start, men har etter å ha forlatt klubben i 2018 spilt for Fram Larvik, Grorud og Floriana FC i Malta.

Hos sistnevnte rakk han å spille fem seriekampe­r, før han nylig valgte å terminere kontrakten med klubben fra Malta.

– Jeg var der i to måneder. Det var ikke helt som jeg hadde sett for meg. Da det åpnet seg en mulighet for å komme tilbake til Start, var det noe jeg ønsket, sier Osestad, og legger til:

– Jeg har noe uoppgjort her. Sist jeg var her fikk jeg ikke helt sjansen. Jeg var et stort talent, men fikk aldri sjansen på a-laget. Nå vil jeg vise at jeg har det som kreves.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Rolf Daniel Vikstøl er tilbake i Start.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Rolf Daniel Vikstøl er tilbake i Start.
 ?? ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Sindre Osestad (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl har begge skrevet under på en kontrakt ut året med Start.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Sindre Osestad (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl har begge skrevet under på en kontrakt ut året med Start.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Vikstøl trente med Start tirsdag formiddag.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Vikstøl trente med Start tirsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway