Fædrelandsvennen

Skjøt på isbilen med pil og bue

I retten beklaget mannen i 40-årene for oppførsele­n under den dramatiske mai-kvelden i fjor.

- LILLESAND ANDERS MJAALAND

Hendelsen skjedde i 19.30-tiden den 3. mai i fjor i et boligområd­e i Lillesand.

Da isbilen fra Diplom- is kjørte inn i nabolaget, gikk en mann i 40-årene bort til bilen med den kvinnelige sjåføren i 20-årene.

Han skal ha truet med å drepe kvinnen, dersom ikke musikken ble slått av.

Mannen gikk deretter tilbake til boligen sin og hentet en pil og bue. Samtidig prøvde isbilsjåfø­ren å ringe kollegaer etter hjelp.

Hun så mannen komme tilbake og da han siktet på henne med bil og buen, forsøkte sjåføren å kjøre fort vekk.

Da hørte hun et smell i bilen, ifølge dommen fra Agder tingrett.

Store politistyr­ker ble tilkalt nabolaget og det ble gitt ordre om bevæpning.

Da politiet kom frem til stedet, sto pila fremdeles fast i veggen på isbilen.

«Det bemerkes at hendelsen fant sted vel et halvt år etter Kongsbergd­rapene, og politiet tok hendelsen og behovet for sikring på stort alvor. Tiltaltes skyting med pil og bue skjedde midt i et boligområd­e, og skadepoten­sialet ble vurdert som stort og alvorlig» , står det i dommen.

– FORBEREDT PÅ Å SKYTE MANNEN

Etter hendelsen ute i gata, gikk mannen tilbake i boligen sin hvor han i flere timer barrikader­te seg – med bevæpnet politi på utsiden.

Fra inngangspa­rtiet skal han gjentatte ganger ha kommet med trusler og «advarsler» rettet mot politiet hvor han viste frem pil og bua, samt en kniv.

«Tiltalte kom på et tidspunkt i døråpninge­n, holdt frem kniven og spente og siktet med buen uten pil. Politiet var da forberedt på å skyte tiltalte dersom han gikk videre ned trappen med våpnene», står det i dommen fra tingretten.»

Etter tre- fire timer kom mannen frivillig ut av huset og ble pågrepet av politiet.

Under en kontroll på legevakten etter pågripelse­n viste blodprøven­e som ble tatt av mannen en promille på 2,43.

Mannen har i et intervju med Lillesands­posten beklaget handlingen­e sine denne mai-kvelden i fjor. Han beklaget også under hovedforha­ndlingen i Agder tingrett og tilsto forholdene han var tiltalt for.

MÅ I FENGSEL

Retten falt til slutt ned på en dom på fem måneders fengsel for mannen i 40-årene. Det var det samme som påstanden fra påtalemynd­igheten.

I tillegg må mannen betale 30.000 kroner i oppreising­serstatnin­g til den kvinnelige isbilsjåfø­ren, samt 4000 kroner i saksomkost­ninger.

Politiet fikk også innvilget inndragels­e av pil og buen, en kniv, flere ninjaknive­r, et rødt balltre og en gasspistol.

Mannens forsvarer, Bjørge Usterud Tveito, hadde foreløpig ikke rukket å drøfte dommen med sin klient da Fædrelands­vennen tok kontakt.

 ?? FOTO: MORTEN BOSWARVA ?? En isbil fra Diplom-is ble beskutt i nærheten av et boligområd­e i Lillesand en tirsdagskv­eld i fjor.
FOTO: MORTEN BOSWARVA En isbil fra Diplom-is ble beskutt i nærheten av et boligområd­e i Lillesand en tirsdagskv­eld i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway