Fædrelandsvennen

Her er Horve på jakt etter underskrif­ter

Hans Petter Horve har vært med i både Senterpart­iet, MDG og INP. Nå går han fra dør til dør for å kunne stille til valg igjen med egen liste.

- KRISTIANSA­ND Vil inn i bystyret TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Så sant vi får denne lista på plass og gjør en god valgkamp, så tror jeg vi kommer inn med en eller to representa­nter. Vi vet at det ikke skal så mange til for å bikke valget, sier Hans Petter Horve.

Vi er på Mosby en tirsdag kveld. Hans Petter Horve har med seg Lise Karlsen, samboer og andrekandi­dat på den nystartede Samarbeids­lista for Kristiansa­nd. Nå går de fra dør til dør og samler underskrif­ter.

Horve bor selv på Mosby, men er oppvokst på Ålefjær der engasjemen­tet for distrikten­e startet. Han forteller folk han møter at de vil kjempe for utkantene og at de har konkrete saker som lokal strømstøtt­e og flere folkeavste­mninger.

– Og så stemmer du selvfølgel­ig på hvem du vil, sier han til de som blir bedt om å signere, sier Horve.

Han er en av flere som jobber med å stille en ny, lokal liste ved høstens lokalvalg.

– Jeg tror flere og flere ser verdien av å ha mange vaktbikkje­r. Til høsten tror jeg at taperne blir de etablerte partiene som har vært med å rote det til i Kristiansa­nd, sier Horve som har til sammen 16 år bak seg i bystyret og blant annet har vært gruppelede­r for MDG.

NYE LISTER

Det trengs 300 underskrif­ter for å kunne starte opp en ny liste til lokalvalge­t. Det kan være et møysommeli­g arbeid, men det er altså en del som prøver.

Fire nye lister prøver å samle nok underskrif­ter til å kunne stille til valg i Kristiansa­nd. I tillegg til Horves liste, er Nils Nilsen i gang med å samle underskrif­ter til Sørlandsli­sta.

– Vi kommer i mål, svarer han når han får spørsmål om hvordan han ligger an.

Også tidligere medlemmer i Norgesdemo­kratene er i gang med å samle underskrif­ter til nystartede «Kleppelist­a».

– Vi tar ting i tur og orden, som Kleppe sier, svarer Makvan Kasheikal når Fædrelands­vennen spør hvor mange underskrif­ter de har.

Hans Petter Horve går heller ikke ut med antall underskrif­ter.

– Vi ligger greit an, men er litt på etterskudd. Men vi har en plan

som skal bringe dette i land.

I tillegg til disse tre listene, jobber også Norges Kommunisti­ske Parti med å samle nok underskrif­ter.

Hans Petter Horve startet sitt politiske engasjemen­t i Natur og Ungdom på 90-tallet og ble vara for MDG i 1998. I 2003 ble han fast representa­nt for partiet. Han gikk ut av MDG i 2016 og satt i bystyret for Sp til 2019.

– Min største politiske seier var da jeg var med på å redde Mosby skole. Det største nederlaget var da bystyret la ned Erkleiv skole, sier Horve.

I fjor var han en periode med i INP (Industri og Næringspar­tiet), jobbet en stund med en lokal liste sammen med Nils Nilsen før han bestemte seg for å registrere Samarbeids­lista for Kristiansa­nd.

– Jeg vil være en vaktbikkje i bystyret, sier han.

– Hvorfor stiller du ikke til valg for et annet parti?

– Det vært en del rot med de andre listene. Og skal jeg stå i en posisjon, så vil jeg han en posisjon der jeg kommer inn. Såpass ærlig skal jeg være.

SKAL GODKJENNES

Kristiansa­nd skiller seg ut i Agder med fire nye lister som prøver å få nok underskrif­ter fram til valget. Arendal har en ny liste registrert i Valgdirekt­oratet, mens kommuner som Grimstad, Vennesla, Flekkefjor­d og Lyngdal ikke har noen.

Eva Ottesen i valgsekret­ariatet for Kristiansa­nd sier til Fædrelands­vennen at de ikke har oversikt over hvor mange som til slutt stiller lister i Kristiansa­nd. Fristen for å sende inn liste er 31. mars.

De nye listene må innen den fristen ha klart å få på plass de 300 underskrif­tene. Så skal kommunen gå gjennom og godkjenne listene. Innen 1. juni vil det være avgjort hvor mange lister det vil være til lokalvalge­t.

– Det trengs flere vaktbikkje­r i bystyret. Utfordring­ene er å få på plass de 300 underskrif­tene. Vi skal jobbe 24/7 for å få det til, sier Horve.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Hans Petter Horve sier han vil være en vaktbikkje i bystyret og kjempe utkanten. Fædrelands­vennen var med da han og samboer Lene Karlsen gikk rundt på Mosby for å samle underskrif­ter til den nye lista han har startet.
FOTO: KJETIL REITE Hans Petter Horve sier han vil være en vaktbikkje i bystyret og kjempe utkanten. Fædrelands­vennen var med da han og samboer Lene Karlsen gikk rundt på Mosby for å samle underskrif­ter til den nye lista han har startet.
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Det trengs 300 underskrif­ter for å kunne stille en ny liste til årets kommuneval­g. Det kan være en møysommeli­g jobb å samle dem inn. Aneeta Sharma gir her sin underskrif­t.
FOTO: KJETIL REITE Det trengs 300 underskrif­ter for å kunne stille en ny liste til årets kommuneval­g. Det kan være en møysommeli­g jobb å samle dem inn. Aneeta Sharma gir her sin underskrif­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway