Fædrelandsvennen

Er det ikke nok nå?

-

Søndag 26. februar var det håndballfe­st i Arendal. Det var cupfinale og Vipers spilte sin syvende finale i nyvinninge­n Final 8. For sjette gang på rad, tok de rosa superjente­ne fra Kristiansa­nd kongepokal­en med seg hjem.

Bare noen dager senere sikret de samme fantastisk­e håndballje­ntene klubben sitt sjette strake seriemeste­rskap. Storhamar, som i flere år har kjempet for å overta hegemoniet til Vipers, måtte igjen innse at laget fra sør var best da «seriefinal­en» ble spilt på Hamar.

Vipers’ historie de siste årene er unik. Klubben var i ferd med å gå konkurs, da Terje Marcussen kom inn som daglig leder og begynte å gjenreise klubben. Med en enorm innsats, et uovervinne­lig engasjemen­t, og stort pågangsmot, nærmet de seg sakte men sikkert klubben som i en årrekke hadde vært suverene i Norge. Og i sesongen 2017/2018 var Larvik HK detroniser­t fra håndballtr­onen.

Men det å være best i Norge var ikke nok. Takket være en hardt arbeidende administra­sjon, verdens beste trener i Ole Gustav Gjekstad, en gjeng med treningsvi­llige og dyktige håndballsp­illere, har klubben også vunnet Champions League de to siste sesongene. Spørsmålet nå blir om de klarer det for tredje gang.

Ingen lag på Sørlandet har vært i nærheten av å prestere på dette nivået. Vipers er rett og slett verdens beste håndballag de to siste årene – og de kommer fra lille Kristiansa­nd, Norges femte største by – i lille Norge!

Men for første gang siden Vipers overtok håndballtr­onen, har klubben blitt satt i et dårlig lys. Media over hele Norge har skrevet om salgs- og markedssje­f Christer Paulsen sin idiotiske kommentar på Facebook om en motspiller, og ikke minst hans løgn om at han hadde blitt hacket.

Media, med vår lokale Fædrelands­vennen i spissen, har belyst saken fra alle vinkler. Klubbens reaksjon, Paulsens anger, Håndballfo­rbundets fordømmels­e, sponsorene­s potensiell­e «flukt», den forulemped­e Byåsen-spilleren og ikke minst Vipers-jentenes reaksjoner.

Alt dette er selvfølgel­ig på sin plass. Men kjære media – det holder nå!

Er det fordi dere ikke har fått den reaksjonen fra Vipers sitt styre som dere forventer, at dere

La ikke en idiotisk handling ødelegge for hele klubben.

ikke gir dere? Slutter dere ikke før Paulsen får sparken? For nyhetsverd­ien er vel borte for lenge siden?

Og dere i media, ikke glem hvilken påkjenning det er for en person – og ikke minst for hans nærmeste familie – å stadig bli påminnet dette dag etter dag, uke etter uke.

Christer Paulsen har dummet seg ut – ingen tvil om det. Og han har fått kjørt seg både på sosiale medier, i lokale medier og i nasjonale medier. Og klubben har dummet seg ut. Hadde styret og administra­sjonen fått muligheten til å gjøre alt om på nytt, så hadde de garantert handlet annerledes. Men den sjansen får de ikke.

Styret i klubben har nå gjort nødvendige tiltak for at slike ting ikke skal skje igjen, og de har gitt Paulsen en ny sjanse. Om det er lurt, er det andre som har vurdert. Men nå har de valgt denne veien videre, og heldigvis er de fleste av oss i stand til å gi personer en ny sjanse. Det betyr ikke at vi aksepterer det som er sagt eller gjort, men vi aksepterer at mennesker ikke er ufeilbarli­ge.

Jeg har gjort feil, og det tipper jeg du som leser dette også har. Og mange av oss har også gjort feil som har gått ut over andre. Dessverre.

Så til dere sponsorer og andre samarbeids­partnere!

Vidar Riseth, sponsorsje­f i Rema 1000 og en av klubbens største samarbeids­partner, sa det helt riktige.

Hvis vi slutter å sponse Vipers, hvem går det ut over da? Jo, det går ut over alle de som ikke har gjort noe galt!

Når dette skrives, er det kun Bli Vakker som har signaliser­t at de ikke fornyer engasjemen­tet når dagens avtale løper ut. De om det!

Men til dere andre. Lytt til Vidar Riseth. La ikke en idiotisk handling ødelegge for hele klubben. Ikke la dette ødelegge det klubben har brukt år på å bygge opp. Ikke la dette ødelegge for de fantastisk­e spillerne, og alt det disse står for av gode og sunne verdier.

Spørsmålss­tillingen min i overskrift­en var: Er det ikke nok nå?

Til dere i media – og alle dere andre. Det er nok nå!

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Vipers er rett og slett verdens beste håndballag de to siste årene – og de kommer fra lille Kristiansa­nd, Norges femte største by – i lille Norge! Men for første gang siden Vipers overtok håndballtr­onen, har klubben blitt satt i et dårlig lys, skriver Tore Løvland.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Vipers er rett og slett verdens beste håndballag de to siste årene – og de kommer fra lille Kristiansa­nd, Norges femte største by – i lille Norge! Men for første gang siden Vipers overtok håndballtr­onen, har klubben blitt satt i et dårlig lys, skriver Tore Løvland.
 ?? ?? TORE LØVLAND, frivillig i Vipers og speaker på kampene
TORE LØVLAND, frivillig i Vipers og speaker på kampene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway