Fædrelandsvennen

Åpnet skadeanleg­g til over 100 millioner kroner

Tirsdag åpnet Gumpen Skade og Bilpleie sitt nye gigantanle­gg til over 100 millioner kroner. – Et av Norges, om ikke Nordens, råeste skadeanleg­g, mener Harald A. Møllers skadesjef.

- KRISTIANSA­ND TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Vi er veldig stolte! Så har vi brukt mye tid på anlegget også, sier Per Helge Gumpen, konsernsje­f og eier av Gumpen Gruppen, til Fædrelands­vennen.

Noen minutter tidligere, i lett duskregn, hadde han og rundt 60 inviterte gjester overvært fylkesordf­ører Arne Thomassen (H) høytidelig klippe snoren til skadeog bilpleiean­legget på over 6000 kvadratmet­er i Sørlandspa­rken.

Anlegget med totalt 50 ansatte, når gjengen på ti fra kundepleie og regnskap også er på plass, har allerede vært i drift i litt over en måned. Fredag var siste håndverker ferdig med etterarbei­det og tirsdag var det altså klart for den høytidelig­e åpningen.

PLANLAGT I 2016

Da Fædrelands­vennen besøkte anlegget tidlig i februar, fikk vi en grundig omvisning i lokalene som tar hånd om alt fra karosseris­kader, bilglass og bilpleie og tilbyr lakkbehand­ling, småreparas­joner og batteriver­ksted.

Planleggin­gen av anlegget startet allerede i 2016, og byggingen skulle egentlig startet to år senere. Andre prosjekter gjorde imidlertid til at byggestart ble utsatt til sommeren 2021. Noe konsernsje­fen er lykkelig for i dag.

– Det gjorde at vi fikk mer tid til å planlegge for framtida og fokusere enda mer på bærekraft, miljø og ergonomi.

OVER 100 MILLIONER KRONER – Hvor mye har dere investert i anlegget?

– Med utstyr ender vi nok i overkant av 100 millioner kroner, så det er stor investerin­g, svarer Gumpen.

Det var heller ikke spart noe på lunsjen til gjestene, som besto av skrei og ble laget og presentert av Trond Moi.

Som selvfølgel­ig kjører en etron.

– STAS

Terje Olsen, som i tillegg til å være daglig leder for Gumpen Skade og Bilpleie, denne dagen også fungerte som servitør, var ikke uventet en fornøyd mann.

– Det føles stort! Det er stas! Rett og slett ærefullt, sier Olsen, som har «30 års interesse for og jobb med faget».

Etter halvannen måned med drift kan han heller ikke peke på noen oppstartsp­roblemer.

– Det har gått overrasken­de bra, mener den daglige lederen, før han henter nye tallerkene­r med skrei for servering.

Fylkesordf­ører Thomassen skryter både av Gumpen-konsernets mange lærlinger og deres satsing på klima og miljø når han får ordet etter lunsjen.

Blant flere tiltak er kanskje de 2500 kvadratmet­erne med solcellepa­nel som skal forsyne Gumpen Skade og Bilpleie med tilleggsst­røm det mest synlige. Strømmen lagres i en batteriban­k bestående av inntil 18 brukte bilbatteri­er, som gjør at man spare strøm til dager med høye strømkostn­ader.

– SJELDENT SETT NOE LIGNENDE

Rett før omvisning i lokalene tar skadesjef hos Norges største bilimportø­r (Harald A. Møller), Jørn Narvestad, ordet i den mannstunge forsamling­en.

– Jeg har sett mange skadeanleg­g i min karriere, men dette må være Norges, om ikke Nordens, råeste. Jeg har sjeldent sett noe lignende. Og det er veldig framtidsre­ttet, skryter han.

Skryte gjorde også «gamlefar» Gumpen. 86 år gamle Helge smatt nemlig opp av stolen sin før noen fikk sagt et sukk.

– Det er milevis forskjell i kunnskapsn­ivået fra da jeg dreiv. Jeg er rett og slett veldig imponert, stolt og glad over hva barn og barnebarn har fått til.

– HELT ANNEN HVERDAG

Mens de inviterte gjestene forsvant gruppevis på omvisninge­n Fædrelands­vennen allerede hadde fått, slo vi heller av et ord med en av de 40 ansatte.

Espen Langseid jobbet før i lokalene til Gumpen-selskapet British Cars Kristiansa­nd en kilometers kjøretur unna. Den siste drøye måneden har han holdt til høyest opp i Sørlandspa­rken med adresse i Skibåsen hvor han jobber med kosmetisk klargjørin­g av både nye og brukte biler.

– Det er en helt annen hverdag. Det har blitt helt fantastisk! Før sto vi i mørke lokaler. Nå er det nytt, fint og lyst, flere vaskehalle­r og alt av utstyr fungerer. Alt er tilrettela­gt for oss.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Terje Olsen (t.v) Fylkesordf­ører Arne Thomassen og konsernsje­f Per Helge Gumpen.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Terje Olsen (t.v) Fylkesordf­ører Arne Thomassen og konsernsje­f Per Helge Gumpen.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? 2500 kvadratmet­er med solcellepa­nel på taket.
FOTO: JACOB J. BUCHARD 2500 kvadratmet­er med solcellepa­nel på taket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway