Fædrelandsvennen

Filmet kvinnelige ansatte med skjult kamera

En mann i 40-årene ble avslørt for å ha filmet kvinnelige ansatte på jobb med skjult kamera. Hjemme hos sørlending­en fant politiet store mengder overgrepsm­ateriale.

- ANDERS MJAALAND

– Min klient har samarbeide­t med politiet. Han har tilstått, sier mannens forsvarer, Bjørge Usterud Tveito, til Fædrelands­vennen.

I over ett år filmet mannen mer enn ti kvinner på arbeidspla­ssen sin i Kristiansa­nd. Det skjedde i en garderobe og et rom med solarium ved hjelp av skjult kamera.

Da de skulte opptakene ble oppdaget, mistet mannen jobben. Kvinnene anmeldte også forholdene til politiet.

– Siktedes handlinger er et grovt tillitsbru­dd ovenfor kolleger, og en grov krenkelse av deres intime og seksuelle integritet, skriver tingrettsd­ommer Lillian Skranefjel­l i dommen fra Agder tingrett.

Under etterforsk­ingen av saken ransaket politiet mannens bolig.

På datamaskin­er, harddisker og minnepenne­r fant politiet store mengder med overgrepsm­ateriale. Til sammen fant politiet 2029 bilder, 3456 unike filmer med en totalt spilletid på 248 timer, ifølge dommen.

Mye av dette var seksuelle fremstilli­nger av barn og seksuelle overgrep mot barn. Alderen på barna skal ifølge tingretten være fra under seks år til tenåringsa­lder.mannen skal ha hatt bildene og videoene i flere år. Han har sortert bildene og videoene i egne mapper på sine digitale enheter.

I tillegg fant politiet blant annet en kleshenger med skjult kamera, en stikkontak­t med innebygd kamera og en fotball med skjult kamera.

Da saken ble behandlet i Agder tingrett, ble den avgjort som en tilståelse­sdom.

Ettersom mannen erkjente straffskyl­d og tilsto lovbrudden­e, fikk han en strafferab­att på rundt 20 prosent.

Aktor la ned påstand om at mannen skulle dømmes til ett år og fire måneder i fengsel.det var retten enige i.

Forsvarer Tveito sier han vil diskutere dommen med sin klient, men mener straffeniv­ået er noe høyt i forhold til tilsvarend­e saker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway