Fædrelandsvennen

MDG og Høyre fant sammen mot luksusleil­igheter

- KRISTIANSA­ND HENRIK IHME

Bystyret fjerner toppetasje­ne i leilighets­prosjektet til slakterfam­ilien Frivold på Søm. Samtidig fikk Høyre og MDG gjennomsla­g for å hindre «luksusleil­igheter».

– Vi har funnet sammen med Høyre faktisk, og det er gøy å kanskje kunne være med på flertallet for en gangs skyld, sa Elisabeth Udjus i MDG i bystyret onsdag kveld.

36 leilighete­r i fem etasjer fordelt på tre bygninger var de opprinneli­ge planene til slakter- og kjøpmannsf­amilien Frivold i Vardåsveie­n.

Men etter naboklager ble antallet leilighete­r kuttet til 32 på veien til behandling i bystyret. To av tre blokker ble barbert ned fra fem til fire etasjer.

Dette var et kompromiss­forslag fra Høyre og MDG, og de to partiene gikk i forkant av bystyremøt­et hakket lenger. Femte etasje skulle kuttes også på den siste bygningen i prosjektet.

Samtidig ønsket man to leilighete­r i toppetasje­ne – i stedet for én.

«For å unngå kun én luksusleil­ighet i toppetasje­ne til disse byggene håper vi på støtte», lød forslaget.

IKKE LUKSUS

Men underveis i møtet viste det seg at flere partier ville gå for administra­sjonens innstillin­g. Her kuttet man også én etasje, men sa ikke noe om antall leilighete­r på toppen.

– Nå ble jeg litt rådvill, sa Odd Nordmo (H) da han tok ordet fra talerstole­n.

– Vi har imøtekomme­t ønsket om å gå ned til fire etasjer. Så er spørsmålet om man skal ha tre luksusleil­igheter i fjerde etasje i disse byggene, eller om man skal tillate utbygger å gjøre disse om til to mindre leilighete­r. Om SV slår et slag for at de heller vil ha tre luksusleil­igheter enn seks leilighete­r for folk flest, da skjønner jeg lite.

– Vi synes det er fint at folk flest får mulighet til å bo i fjerdeetas­jen, og ikke minst er det kanskje muligheten utbygger har til å få økonomi i prosjektet, sa Nordmo.

KLART FLERTALL

SVS Robin Hansson mente naboene ønsket administra­sjonens innstillin­g, og at de derfor støttet denne.

– Så er det vanskelig når Høyre finner sammen med MDG. Argumenten­e er gode, men samtidig synes vi at vi skal imøtekomme naboene med det planforsla­get de har sagt seg villig til å gå for.

Til slutt ble H/mdg-forslaget vedtatt med 50–21 stemmer.

 ?? FOTO: TBG ARKITEKTER / WEHUS 3D ?? Illustrasj­on av tre blokker i fem etasjer. Nå er det vedtatt at blokkene skal ned til fire etasjer.
FOTO: TBG ARKITEKTER / WEHUS 3D Illustrasj­on av tre blokker i fem etasjer. Nå er det vedtatt at blokkene skal ned til fire etasjer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway